Στον κάδο ρίχνω 60 ml από το γάλα και μέσα του διαλύω 40 γρ μέλι και τη μαγιά.
Προσθέτω 2-3 κ. σ. από το αλεύρι και αφήνω για 10 λεπτά.
Συνεχίζω με το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο μέλι, το υπόλοιπο γάλα, το αυγό και ανακατεύω καλά.
Πολτοποιώ το μήλο, το βάζω και αυτό στον κάδο και αφού ενώσω το αλάτι στο αλεύρι τα προσθέτω σε δόσεις ενώ ζυμώνω.
Αφήνω να ζυμωθεί καλά για 10 λεπτά, σκεπάζω και βάζω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (2 ώρες περίπου).
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω τα μήλα κομμένα καρέ μαζί με την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανοίγω την εστία σε μέτρια ένταση και αφήνω να μαλακώσουν τα μήλα και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Τότε προσθέτω το μέλι, ανακατεύω να ζεσταθεί και βγάζω το σκεύος από την εστία να κρυώσουν τα μήλα.
Αφού φουσκώσει η ζύμη την βγάζω σε αλευρωμένο πάγκο, ζυμώνω απαλά και την κόβω σε 12 ίσα μέρη.
Πλάθω κάθε ένα σε μπαλίτσα, την ανοίγω με τον πλάστη και βάζω από 1 ½ κ. σ. γέμιση μήλων. Κλείνω καλά σε μπάλα πάλι και με βαμβακερό σπάγκο (να μην καίγεται) την τυλίγω όπως φαίνεται στο βίντεο αφήνοντας όσο πιο λάσκα γίνεται το σπάγκο.
Τα μεταφέρω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, σκεπάζω και βάζω σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Χτυπάω το αυγό με 1 κ. σ. νερό, αλείφω με αυτό τα ζυμαράκια και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου).
Βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ τους σπάγκους και στη μέση κάθε μπαλίτσας τοποθετώ από ένα μικρό στικ κανέλας.
Προαιρετικά αφού κρυώσουν πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη