Go Back
+ servings

Χούμους με αβοκάντο

Το αγαπημένο χούμους αποκτά νέα διάσταση με κρεμώδες αβοκάντο και τα εξαιρετικής ποιότητας Βιολογικά Ρεβύθια Μικρόσπερμα Γρεβενών άροσις! Συνδυάζει τα Βιολογικά Ρεβύθια Μικρόσπερμα Γρεβενών με αβοκάντο, ταχίνι, σκόρδο και μπαχαρικά, δημιουργώντας ένα χούμους με πλούσια, γήινη γεύση και βελούδινη υφή.Σερβίρεται με ζεστή πίτα και γαρνίρεται με μπούκοβο, μαϊντανό και ρεβύθια για το απόλυτο ντιπ!
Γιατί άροσις; 100% Ελληνικά | Επιλεγμένα από μικρά οικογενειακά αγροκτήματα σε περιοχές με ιδανικό υψόμετρο και μικροκλίμα. Λεπτόφλουδα & ευκολόβραστα | Με τη φλούδα να μένει εκεί που πρέπει. Με βελούδινη υφή και ανώτερη γεύση. Αυθεντική γεύση ελληνικής φύσης | Χωρίς μαζική παραγωγή, με σεβασμό στη γη και τις παραδοσιακές πρακτικές καλλιέργειας. Η πρώτη ύλη κάνει τη διαφορά! Τα όσπρια άροσις επιλέγονται με χειροδιαλογή και μεγαλώνουν στο σωστό έδαφος, στο ιδανικό υψόμετρο, με το κατάλληλο μικροκλίμα—όλα αυτά καθορίζουν τη γεύση και την ποιότητά τους! Δοκιμάστε το & απολαύστε τη δύναμη της ελληνικής γης στο πιάτο σας! Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Χούμους με αβοκάντο
Χούμους με αβοκάντο
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρα
Χρόνος αναμονής10 Ώρες
Συνολικός Χρόνος1 Ώρα 10 Λεπτά
Πιάτο: Συνοδευτικό
Μερίδες: 8 Άτομα
Θερμίδες: 232kcal

Συστατικά

  • 120 γρ Βιολογικά Ρεβύθια Μικρόσπερμα Γρεβενών άροσις
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ αβοκάντο
  • 70 γρ ταχίνι
  • 1 ½ σκελίδα σκόρδο
  • ½ κ.γ. κίμινο
  • ½ κ.γ πάπρικα
  • 3 λεμονιών το χυμό
  • 1 λεμονιού το ξυσμα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. ζωμό από τα Βιολογικά Ρεβύθια Μικρόσπερμα Γρεβενών άροσις
  • Μπούκοβο για γαρνίρισμα
  • Μαϊντανό ή κόλιανδρο για γαρνίρισμα
  • Ρεβύθια για γαρνίρισμα
  • Ψημένη τορτίγια σε τριγωνάκια για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Βάζω τα τα Βιολογικά Ρεβύθια Μικρόσπερμα Γρεβενών άροσις σε νερό με 1 κ.γ. αλάτι για 10 ώρες. Τα ξεπλένω και τα στραγγίζω.
  • Τα βράζω με νερό να τα σκεπάζει 1-2 εκ για 10 λεπτά, αφαιρώ τον αφρό που βγάζουν στην επιφάνεια, προσθέτω 1 κ.γ. αλάτι, το φύλλο δάφνης, μειώνω την ένταση σε μέτρια και τα αφήνω να βράσουν για 60 λεπτά στην κατσαρόλα ή 20 λεπτά στη χύτρα.
  • Τα στραγγίζω, κρατώντας λίγο από το ζωμό τους, τα ρίχνω στον πολυκόφτη μαζί με το αβοκάντο, το σκόρδο, το ταχίνι, το κίμινο, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, χτυπώντας τα. Για περισσότερη ρευστότητα στην υφή, προσθέτω 2-3 κ.σ. από το ζωμό των ρεβυθιών και αλέθω ξανά.
  • Σερβίρω με ζεστή πίτα και γαρνίρω με μπούκοβο, μαιντανό ρεβύθια και ελαιόλαδο.

Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την άροσις

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 232kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 5g | Fat: 19g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 12g | Sodium: 880mg | Potassium: 254mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 109IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 34mg | Iron: 2mg