Βγάζω το κρέας από το ψυγείο και το αφήνω 30 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Το πλένω, το κόβω σε κομμάτια 5 εκ, τα ταμπονάρω με απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζω τα κομμάτια του χοιρινού (τόσα ώστε να καλύπτουν τον πάτο του σκεύους), πασπαλίζω με 1 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι.
Αφού αλλάξει το χρώμα τους, τα γυρίζω από όλες τις πλευρές να γίνει το ίδιο.
Τα βάζω περιμετρικά στο τηγάνι και στη μέση ρίχνω το κρεμμύδι που το αφήνω να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
Συνεχίζω με το σκόρδο, το τζίντζερ τα αφήνω για 1 λεπτό και σβήνω με το κρασί περιμένοντας μετά να εξατμιστεί.
Προσθέτω την πιπεριά, το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόγια σως, το μέλι και περιμένω 30 λεπτά.
Τελευταίο πασπαλίζω το μαϊντανό, ανακατεύω για 2 λεπτά και βγάζω από την εστία.
Σε μια κατσαρόλα βράζω το ρύζι σε 2,5 φορές νερό ή ζωμό και 2 κ.γ. αλάτι για περίπου 20 λεπτά. Το κατεβάζω από τη φωτιά και το σκεπάζω με απορροφητικό χαρτί και το καπάκι για 5 λεπτά.
Παίρνω μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο 26 εκ διαμέτρου και τοποθετώ τις πορτοκαλόκουπες (από τα στημένα πορτοκάλια) και βάζω τη μία στο κέντρο με το στυμμένο μέρος προς τα κάτω και άλλες 5 περιμετρικά.
Γεμίζω τη φόρμα με το ρύζι και το πιέζω να μην έχει κενά.
Την αναποδογυρίζω στην πιατέλα και αφαιρώ προσεκτικά πρώτα το δακτύλιο, μετά τη βάση της φόρμας και τέλος τα πορτοκάλια.
Τη θέση τους γεμίζω με κρέας και σάλτσα, ενώ γαρνίρω και το ρύζι με λίγη σάλτσα και μαϊντανό.
Είναι έτοιμο για το τραπέζι!