Τρίβω το πορτοκάλι, κρατάω το ξύσμα και έπειτα το βάζω σε ένα κατσαρόλακι, το σκεπάζω με νερό και το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Στραγγίζω το νερό, γεμίζω με νέο και το βάζω πάλι να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για μια 3η φορά.
Τέλος το βάζω σε κρύο νερό αλλάζοντας το 2-3 φορές να κρυώσει, το ξεφλουδίζω, αφαιρώ τα κουκούτσια, το κόβω σε κομμάτια και το πολτοποιώ στον πολυκόφτη.
Στο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βουτύρο με τη μισή άχνη να αφρατέψουν και να ενωθούν και συνεχίζω με την υπόλοιπη άχνη.
Ενσωματώνω το αυγό στο μείγμα και έπειτα χτυπάω το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, την πούλπα πορτοκαλιού και το γιαούρτι.
Βάζω το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και τελευταίο το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια σφιχτή μπισκοτένια ζύμη.
Τη μεταφέρω σε στρογγυλό ταψί 32 εκ, κρατώντας στην άκρη λίγη ζύμη, ισιώνω την επιφάνεια του και πιέζω το φλουρί να μπει μέσα στη ζύμη.
Με τη ζύμη που κράτησα, την ανοίγω σε φύλλο με τον πλάστη και παραδοσιακά σχηματίζω αετάκια με τη σφραγίδα, αν όμως δεν την έχουμε, κόβουμε χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπατ και τα βάζουμε πάνω στη πίτα στο ταψί.
Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό με 1 κ.σ. νερό και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για 1 ώρα, μετά το βγάζουμε και την αφήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και την αφήνουμε μέσα για 20 λεπτά, μετά τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Πασπαλίζουμε με άχνη, αν θέλουμε και είναι έτοιμη για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.
Επειδή είναι αρκετά περιεκτική, κόβουμε σε λεπτά κομμάτια και σερβίρουμε.