Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάω τα τελευταία σε ελαφριά μαρέγκα (όχι πολύ σφιχτή).
Σε άλλο μπολ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη που ρίχνω σε δόσεις, τα αναδεύω καλά μέχρι να λιώσει σχεδόν η ζάχαρη.
Συνεχίζω με τους κρόκους που τους ενσωματώνω στο μείγμα ένα-ένα και αρωματίζω μετά με τη βανίλια.
Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα βάζω εναλλάξ με το γάλα (ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι).
Έπειτα, προσθέτω τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Τέλος, ρίχνω την τρούφα και τη μοιράζω ίσα στο μείγμα.
Μεταφέρω το μείγμα στο ταψί (βουτυρωμένο) και ισιώνω την επιφάνεια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, αντιστάσεις για 50 λεπτά.
Για το σιρόπι βάζω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού και το αφήνω να βράσει σε μέτρια ένταση για 5 λεπτά. Το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
Όταν ψηθεί το κέικ και περάσουν 5 λεπτά, το τρυπάω μέχρι κάτω με ένα ξυλάκι σουβλακιού και το λούζω με μια κουτάλα με το κρύο σιρόπι ρίχνοντάς το λίγο-λίγο και αφήνω για 1 ώρα να το απορροφήσει.
Όταν κρυώσει το γλυκό φτιάχνω τη γκανάζ βάζοντας σε ένα μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ζεσταίνω είτε σε κατσαρολάκι είτε στα μικροκύματα την κρέμα γάλακτος και την ρίχνω στην σοκολάτα.
Περιμένω 1 λεπτά και ανακατεύω καλά να γίνει μια σοκολατένια γυαλιστερή γκανάζ.
Λούζω με αυτή το κέικ, να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια και πασπαλίζω από πάνω διάσπαρτα λίγη τρούφα.
Αφού σταθεροποιηθεί η γκανάζ και στεγνώσει, μπορώ να κόψω σε κομμάτια και να σερβίρω το γλυκό.