Τι γίνεται όταν το τραγανό χαλλούμι συναντά μια δροσερή, πικάντικη σως γιαουρτιού; Η απόλυτη έκρηξη γεύσης στο στόμα! Αυτά τα sticks είναι τέλεια για να εντυπωσιάσεις σε τραπέζι ή απλώς να τα απολαύσεις με μια μπύρα. Λαχταριστή υφή, ισορροπημένη γεύση και έτοιμα σε χρόνο μηδέν. Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!
Κόβω το χαλλούμι πρώτα στη μέση και έπειτα σε ορθογώνια κομμάτια πάχους 1 εκ.
Σε ένα πιάτο ανακατεύω το αλεύρι με τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζω ανά τρία τα στικς με το χαλούμι στο αλεύρι και τα κυλάω να καλυφθούν με αυτό. Τα τινάζω να φύγει η περίσσεια αλευριού. Όμοια προχωράω με όλα τα στικς.
Για να φτιάξω την σως γιαουρτιού αναμιγνύω το στραγγιστό γιαούρτι με το χυμό λεμονιού, την καπνιστή πάπρικα, το πιπερόκαμα, το αλάτι και το πιπέρι cayenne. Μεταφέρω τη σως γιαουρτιού στο μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρω από πάνω με ½ κουταλιά λιαστές ντομάτες με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω στη μέγιστη ένταση το λάδι, μειώνω σε μέτρια τη φωτιά και βάζω όσα στικς χαλλουμιού χωράνε.
Τα αφήνω για 1,5 λεπτό και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά για άλλο 1,5 λεπτό.
Όταν ετοιμαστούν τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.