- Στο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά για 5 λεπτά να αφρατέψουν. 
- Προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζω με τη βανίλια και το αλεύρι. 
- Απλώνω το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί (30 x 27 εκ) απλώνοντας με τη σπάτουλα να γίνει ίσιο και με ομοιόμορφο πάχος. 
- Ψήνω σε προθαρμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 18-20 λεπτά (μόλις δω να σκουραίνουν οι άκρε του το βγάζω). 
- Το αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει, το ξεκολλάω απαλά από το αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγω όσο είναι ακόμα ζεστό με πετσέτα κουζίνας αφήνοντας το τυλιγμένο να κρυώσει. 
- Σε άλλο μπολ χτυπάω το μασκαρόνε να μαλακώσει και ρίχνω τη κρέμα γάλακτος συνέχιζοντας την ανάδευση μέχρι να σφίξει. 
- Προσθέτω την άχνη, την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
- Ξετυλίγω το παντεσπάνι και απλώνω το παράπανω μείγμα κρατώντας το ¼ αυτού. 
- Τυλίγω πάλι το παντεσπάνι σε ρολό και το βάζω με την ένωση προς τα κάτω, στην πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω. 
- Το καλύπτω εξωτερικά με τη γέμιση που κράτησα και αφήνω λίγη που τη βάζω σε κορνέ. 
- Για να φτιάξω την πραλίνα αμυγδάλου (αναλυτικά σε βίντεο μπορείς να τη δεις ΕΔΩ), σε ένα μικρό τηγανάκι ή κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βάζω την ζάχαρη την περιλούζω με το νερό, ανακατεύοντας να υγρανθεί όλη. Τοποθετώ το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και χωρίς ν’ ανακατεύω καθόλου, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
- Αφήνω να βράζει μέχρι να πάρει το χρυσό χρώμα της καραμέλας. Δεν αφήνω πολύ γιατί θα καεί και θα πικρίσει η καραμέλα. Προσθέτω τα αμύγδαλα ανακινώντας λίγο μόνο από το χερούλι, χωρίς να βάλω μέσα στο μίγμα κουτάλι. 
- Κατεβάζω από τη φωτιά και τη ρίχνω πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί γρήγορα. Απλώνω όσο μπορώ την καραμέλα με τα αμύγδαλα σε λεπτή στρώση. 
- Αφήνω την πραλίνα να κρυώσει (όχι μέσα στο ψυγείο), σε δροσερό, χωρίς υγρασία μέρος. Στο γουδί ή στον πολυκόφτη, σπάω την πραλίνα που έχει κρυώσει σε μικρότερα κομμάτια και τη θρυμματίζω σε πολύ μικρά κομμάτια ή σκόνη. 
- Πασπαλίζω με αυτή το ρολό από πάνω και με το κορνέ δημιουργώ ροζέτες στην κορυφή, στις οποίες βάζω από ένα αμύγδαλο. 
- Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 4 ώρες τουλάχιστον. 
- Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί κάτω από το ρολό και κόβω σε κομμάτια για να σερβίρω.