Σε ένα μπολ αναμιγνύω το ταχίνι με το μέλι και τη βανίλια.
Προσθέτω το αλεύρι βρόμης, το αλάτι, το κακάο και ανακατεύω.
Ενσωματώνω στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας, το σκεπάζω και το βάζω στην κατάψυξη για 30-60 λεπτά.
Βγάζω, παίρνω ½ κ. σ. (26 γρ περίπου) τα πλάθω σε μπαλίτσες και τα βάζω σε αντικολλητικό χαρτί.
Τις κυλάω μια- μια στο σουσάμι και τις αφήνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 10 λεπτά.
Βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν τα μετακινήσω.