Στο κατσαρολάκι βάζω 30 γρ βούτυρο, 75 γρ ζάχαρη, 20 γρ κακάο, 30 ml γάλα σε μέτρια ένταση, ανακατεύω να λιώσει το μείγμα και να βράσει.
Βγάζω το σκεύος από την εστία, προσθέτω ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας, 45 γρ φυστικοβούτυρο, τα ενσωματώνω.
Ρίχνω σε δόσεις τη βρώμη και ανακατεύω καλά να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Βρέχω τα χέρια με λίγο νερό, πλάθω σε στρογγυλούς δίσκους και τα βάζω σε λαδόκολλα (μπορώ και με το κουτάλι απευθείας με 1 ΚΣ από το μείγμα).*
Τα βάζω στο ψυγείο να στεγνώσουν, όταν είναι έτοιμα από τη μια πλευρά τα γυρίζω και από την άλλη (ιδανικά όλη τη νύχτα, όσο πιο πολύ στεγνώσουν τόσο περισσότερο θα αντέξουν).