Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και τη βάζω σε ένα βαθύ σκεύος (ποτήρι). Τη λιώνω είτε στα μικροκύματα (αφού τη σκεπάσω πρώτα με μεμβράνη στη χαμηλότερη ένταση, βγάζω ανακατεύω και ξαναβάζω μέχρι να λιώσει σχεδόν όλη) είτε σε μπεν μαρί.
Προσθέτω 1 κ.σ. ηλιέλαιο μαζί με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) και ανακατεύω ελάχιστα.
Βουτάω ένα- ένα τα μπισκότα στη λιωμένη σοκολάτα, τινάζω να φύγει η περίσσεια και τα βάζω σε αντικολλητικό χαρτί σε επίπεδη επιφάνεια (ταψί).
Αφού τα καλύψω όλα τα μπισκότα με τη σοκολάτα, τα βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα.
Εν το μεταξύ, βάζω στην κουβερτούρα που περίσσεψε λίγο ακόμα χρώμα να γίνει πιο έντονο (προαιρετικά) ανακατεύω και τη μεταφέρω σε κορνέ και κόβω ελάχιστα την άκρη του.
Φτιάχνω γραμμές διαγώνιες στο μισό μπισκότο και κολλάω σε αυτό χρωματιστά ζαχαρωτά.
Αφού τα φτιάξω όλα τα βάζω πάλι στο ψυγείο να στεγνώσουν.
Αν θέλω μπορώ να συσκευάσω σε ατομικά σακουλάκια διάφανα, να τα κλείσω με το συρματάκι και να διακοσμήσω με μια κορδέλα δεμένη σε φιόγκο.