Ξάνω το κανταίφι να ξεχωρίσει και το ψιλοκόβω.
Προσθέτω την πραλίνα, το βούτυρο (και τα φιστίκια Αιγίνης αν χρησιμοποιήσω) ανακατεύω καλά να υγρανθεί το φύλλο και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για 30 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύω και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Βγάζω το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
Στο μπολ χτυπάω με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτω τα αυγά, τη βανίλια και στο τέλος το γιαούρτι με το μπέικιν πάουντερ.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, ρίχνω το μείγμα ομοιόμορφα από πάνω και το βάζω πίσω στο φούρνο για άλλα 35-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει.
Το βγάζω από το φούρνο και με μια κουτάλα της σούπας το λούζω όλο ομοιόμορφα με το κρύο σιρόπι.
Το αφήνω για 1 ώρα να το απορροφήσει και να κρυώσει και έπειτα με κορνέ γαρνίρω με ρομβοειδής γραμμές πραλίνας φιστικιού από πάνω και λίγο ψιλοκομμένο φιστίκι.