- Κόβω το τσουρέκι κατά μήκος στη μέση, όχι μέχρι το τέλος το αφήνω ενωμένο στην άκρη και το συμπιέζω με τον πλάστη. 
- Στο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια για 5-7 λεπτά να γίνει σαντιγί. 
- Προσθέτω το μασκαρπόνε και το ενσωματώνω στο μείγμα. 
- Τοποθετώ το τσουρέκι πάνω σε μεμβράνη και το αλείφω με το παραπάνω μείγμα. 
- Αφαιρώ το κοτσάνι από τις φράουλες και τις περνάω από 2 ξυλάκια (για σουβλάκι) προσέχοντας το μήκος τους να είναι ίσο με εκείνο του τσουρεκιού. 
- Τις τοποθετώ στη μια άκρη και με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγω το τσουρέκι σε ρολό και το κλείνω πιέζοντας σφιχτά τη μεμβράνη. 
- Βγάζω από τις άκρες τα ξυλάκια και κλείνω σαν λουκάνικο το ρολό. 
- Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες. 
- Σε ένα μπολ ρίχνω την κουβερτούρα που έχω ψιλοκόψει και αφού ζεστάνω την κρέμα γάλακτος (στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι) τη ρίχνω κι αυτή μαζί. 
- Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω καλά να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά δημιουργώντας τη γκανάζ. 
- Βγάζω το τσουρέκι από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και το λούζω με τη γκανάζ. 
- Με μια σπάτουλα την απλώνω καλά να καλυφθεί όλο το ρολό και το βάζω πίσω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά. 
- Λιώνω τη λευκή σοκολάτα (σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα), τη βάζω σε κορνέ και γαρνίρω το ρολό με λευκές γραμμές λευκής σοκολάτας. 
- Βάζω στο ψυγείο για 1 νύχτα (ή 12ώρες) να ενωθούν καλά τα υλικά πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.