- Βάζω στο μπολ τον μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, προσθέτω το κρεμμύδι, τη στραγγισμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το θρυμματισμένο ψωμί, το αλάτι, το κίμινο, το πιπέρι και ανακατεύω καλά. 
- Συνεχίζω με 2 αυγά που έχω χτυπήσει πρώτα, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τα ενσωματώνω στο μείγμα. 
- Το σκεπάζω και το βάζω στο ψυγείο για 30 – 60 λεπτά. 
- Το βγάζω και το απλώνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ορθογώνιο σχήμα (30 x 45 εκ περίπου). 
- Απλώνω πάνω στην επιφάνεια του τη μουστάρδα και στο κέντρο βάζω τα στικς των τυριών, του ένταμ και της φέτας. 
- Πάνω στα τυριά βάζω τα στικς της πιπεριάς και με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τυλίγω τον κιμά σε ρολό. 
- Απλώνω λίγο ελαιόλαδο στο αντικολλητικό χαρτί και τυλίγω με αυτό το ρολό για 2η φορά για να γίνει όσο πιο λείο αι σφιχτό γίνεται. 
- Κλείνω και τις άκρες σαν καραμέλα και το τυλίγω από πάνω και με αλουμινόχαρτο. 
- Σε ένα μεγάλο ταψί βάζω κούπα νερό, 2 κ. σ. ελαιόλαδο και μεταφέρω σε αυτό το ρολό. 
- Ψήνω σε προθαρμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C, για 50 λεπτά. 
- Όταν κοντεύουν, κόβω τις πατάτες σε κομμάτια και τις ανακατεύω με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. 
- Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και βάζω τις πατάτες δεξιά και αριστερά από το κρέας. 
- Πάνω στο ρολό τοποθετώ κατά μήκος τις ροδέλες της ντομάτας και το βάζω πίσω στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. 
- Το φαγητό είναι έτοιμο, κόβω το ρολό σε φέτες και το σερβίρω μαζί με πατάτες και ζουμάκι.