Σε ένα μπολ πιέζω λίγες-λίγες τις πατάτες να λιώσουν με ένα πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο.
Προσθέτω το κορν φλάουερ, το τριμμένο τυρί και ανακατεύω το μείγμα.
Παίρνω το scoop του παγωτού ή ένα μεγάλο κουτάλι, μαζεύω με αυτό από το μείγμα, το βάζω στο χέρι και στη μέση τοποθετώ ένα στικ τυριού.
Πιέζω το μείγμα να ενωθεί, να τυλίξει το τυρί και να γίνει σαν ζύμη.
Συνεχίζω και με το υπόλοιπο μείγμα, βάζω μια-μια τις κροκέτες στο Air Fryer** και τις αλείφω με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
Ρυθμίζω στους 200°C, για 10 λεπτά και είναι έτοιμες.
Βγάζω και σερβίρω αμέσως!