- Σε ένα ταψί απλώνω τις νιφάδες βρώμης και τις ψήνω στους 180*C για 15 λεπτά, να καβουρδιστούν, μόλις σκουρύνει το χρώμα τους και μυρίσουν, τις βγάζω. 
- Σε ένα μπολ αναμιγνύω πρώτα τα στερεά υλικά, τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, τα καρύδια, τους κολοκυθόσπορους, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. 
- Σε ένα πιάτο με το πιρούνι λιώνω την μπανάνα και την ενώνω με το μέλι. 
- Τα προσθέτω στο μπολ με τα στερεά υλικά πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. 
- Σε μια ορθογώνια φόρμα 14x10 εκ, καλυμμένη με λαδόκολλα ρίχνω και απλώνω το μείγμα. 
- Με τη ράχη του κουταλιού πιέζω καλά την βάση να συμπιεστούν τα υλικά. 
- Βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστο 30 λεπτά. 
- Κόβω σε κομμάτια και αποθηκεύω για 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.