Go Back
+ servings

Ματσάτα με θαλασσινά

Απλότητα και φινέτσα σε ένα πιάτο: Ματσάτα με θαλασσινά! Πανεύκολη, γρήγορη συνταγή που εντυπωσιάζει σαν πιάτο εστιατορίου.
Αρωματική, ανάλαφρη μακαρονάδα με γεύση Ελλάδας που ταιριάζει με το μοναδικό Ελληνικό μονοποικιλιακό ζυμαρικό, τη Ματσάτα από την Χρυσή Σειρά της MISKO. Ζυμαρικό κορυφαίας ποιότητας που παράγεται από την εκλεκτή ποικιλία σιταριού Σβέβο, με χρυσοκίτρινο χρώμα και εξαιρετική γεύση.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Ματσάτα με θαλασσινά
Ματσάτα με θαλασσινά
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 6 Μερίδες
Θερμίδες: 479kcal

Συστατικά

  • 500 γρ Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
  • 35 γρ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά μικρή καυτερή τσίλι
  • ½ λεμονιού τη φλούδα
  • 3 κλωνάρια μαϊντανό
  • 14 ντοματίνια στα δύο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ μύδια και αχιβάδες
  • 400 γρ γαρίδες καθαρισμένες και με κέλυφος
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 5 λίτρα νερό, όταν βράσει ρίχνω 35 γρ αλάτι και τα Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύω, μειώνω την ένταση σε μέτρια, τα αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο (βλέπε συσκευασία).
  • Τα στραγγίζω αλλά κρατάω το ζουμί τους.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω σε δυνατή ένταση το ελαιόλαδο και ρίχνω της σκελίδες του σκόρδου, την καυτερή πιπερίτσα, τη φλούδα του λεμονιού, τα ολόκληρα κλωνάρια μαϊντανού και τα αφήνω 1 λεπτά.
  • Προσθέτω τα μύδια και τις αχιβάδες, τα ντοματίνια και σβήνω με το κρασί (αν είναι φρέσκα τα θαλασσινά σκεπάζω με το καπάκι και κρατάω μετά μόνο όσα έχουν ανοίξει) αφήνω 2 λεπτά και βγάζω τα όστρακα σε ένα πιάτο και πετάω τα υπόλοιπα αφήνοντας στο τηγάνι μόνο τα ντοματίνια και το ζουμί.
  • Ρίχνω στο τηγάνι τα Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO, ζουμί από το βράσιμό τους, μειώνω την ένταση σε μέτρια, βάζω και τις γαρίδες (καθαρισμένες και μη), αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά, επαναφέρω τα μύδια και αχιβάδες, πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελαιόλαδο, ανακατεύω και βγάζω από την εστία.
  • Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη MISKO

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 479kcal | Carbohydrates: 66g | Protein: 29g | Fat: 9g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 0.003g | Cholesterol: 117mg | Sodium: 2448mg | Potassium: 577mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 291IU | Vitamin C: 13mg | Calcium: 78mg | Iron: 3mg