Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνω σε μέτρια ένταση 1 κ. γ. ελαιόλαδο και ρίχνω την κομμένη πανσέτα, τη γυρίζω από όλες τις πλευρές (5 λεπτά περίπου) και τη βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό, όταν βράσει βάζω το αλάτι και ρίχνω τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύω , μειώνω την ένταση σε μέτρια και το αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας (10 λεπτά).
Για τη σάλτσα ρίχνω στον πολυκόφτη τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, την τεμαχισμένη ντομάτα, τα αμύγδαλα, το λάδι λιαστής ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι, τη φέτα και τα αλέθω.
Όταν ετοιμαστούν τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO, τα στραγγίζω (κρατάω από το ζωμό τους), προσθέτω το μείγμα από τον πολυκόφτη, το ζωμό των ζυμαρικών (σε δόσεις), την πανσέτα, ανακατεύω για 2 λεπτά να ενωθούν όλα τα υλικά και βγάζω το σκεύος από την εστία.
Τα σερβίρω αμέσως στα πιάτα!