- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα υγρά υλικά, το ελαιόλαδο με το νερό και το ξύδι. 
- Σε ένα άλλο μπολ ενώνω τα στερεά υλικά, εκτός από τα καρότα, το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. 
- Ρίχνω σταδιακά τη μισή ποσότητα των στερεών υλικών στα υγρά, ανακατεύοντας. 
- Προσθέτω τα καρότα και συνεχίζω με την υπόλοιπη ποσότητα των αλεύρων. 
- Πρέπει να γίνει μια ζύμη ελαστική, χωρίς να κολλάει όμως στα χέρια. 
- Ανάλογα την υγρασία των καρότων ίσως χρειαστεί να προσθέσω λίγο αλεύρι παραπάνω. 
- Πλάθω τη ζύμη σε λουκάνικο, την τυλίγω σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. 
- Αφού περάσει η ώρα, ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα. 
- Με τον κόφτη της πίτσας κόβω σε λωρίδες του 1 εκ και έπειτα στη μέση. 
- Πλάθω σε κυλινδρικό κουλουράκι κάθε λωρίδα και το βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί. 
- Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 35 – 40 λεπτά, μόλις τα κριτσίνια σκληρύνουν, είναι έτοιμα και τα βγάζω από το φούρνο (ο χρόνος ποικίλει ανάλογα το πάχος και το πόσο σκληρά τα θέλουμε).