Στο μπολ ρίχνω το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάω με το σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.
Διαλύω στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα (προσοχή θα αφρίσει), τα προσθέτω στο υπόλοιπο μείγμα.
Ενώνω το μπείνιν πάουντερ με το αλεύρι και τα βάζω σε δόσεις στο μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει.
Τη σκεπάζω και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Παίρνω κομμάτια ζύμης σε μέγεθος μανταρινιού και τα πλάθω σε κορδόνι διαμέτρου περίπου 1 εκ.
Κόβω ανά 10 εκ. και πλάθω σε μπαστουνάκια.
Ένα-ένα τα βουτάω σε βαθύ πιάτο με νερό χλιαρό στο οποίο έχω διαλύσει λίγο μέλι. Έπειτα τα βουτάω στο επόμενο πιάτο με το σουσάμι, τα γυρίζω να καλυφθούν καλά με αυτό και τα βάζω στη σειρά σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα για 20 λεπτά.