Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή ένταση ζεσταίνω 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνω το σπανάκι ( σε δόσεις αν δεν χωράει όλο, μόλις μαραθεί και κάτσει ο όγκος του προσθέτω και το υπόλοιπο).
Ανακατεύω ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει όλο και να εξατμιστούν τα υγρά του (20 λεπτά περίπου). Το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
Σε μπολ με ένα πιρούνι πιέζω τη μυζήθρα να λιώσει, προσθέτω το αυγό, 1 κ. γ. αλάτι, 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο, το χυμό λεμονιού, το τριμμένο κεφαλοτύρι, τη φρυγανιά και ανακατεύω καλά.
Ψιλοκόβω το σπανάκι από το τηγάνι και το ρίχνω κι αυτό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτω το αλεύρι, ανακατεύω το μείγμα καλά και το βάζω στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Το βγάζω από την κατάψυξη και πλάθω κεφτεδάκια, τα κυλάω ένα-ένα στο σιμιγδάλι να καλυφθεί και το βάζω σε αντικολλητικό χαρτί σε επίπεδη επιφάνεια.
Τα βάζω πάλι στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό και αφού βράσει ρίχνω ½ κ.γ. αλάτι και ένα-ένα τα κεφτεδάκια σε 2 δόσεις.
Όταν βγουν στην επιφάνεια, είναι έτοιμα, τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
Στο ίδιο βαθύ μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρω ένα κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
Τότε βάζω το σκόρδο, τον πελτέ, αφήνω 1 λεπτό και συνεχίζω με τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, ανακατεύω, προσθέτω τα κεφτεδάκια, μειώνω την ένταση και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
Δύο λεπτά πριν βγάζω το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνω το μαϊντανό και αναδεύω απαλά.
Τα σερβίρω αμέσως με τη σάλτσα και μπορώ να τα συνοδεύσω μαζί με ρύζι.