Ξεκινάω με το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό λεμονιού να βράσουν για 5 λεπτά. Βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
Για τη ζύμη χτυπάω με το σύρμα το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη να γίνουν ένα.
Διαλύω τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, να αφρίσει και τα ρίχνω στο μείγμα.
Αρωματίζω με κανέλα και βανίλια και συνεχίζω προσθέτοντας το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Για τη γέμιση αλέθω στον πολυκόφτη τα καρύδια, την κανέλα και τη ζάχαρη (να μην γίνουν σκόνη αλλά μέτρια κομμένα).
Παίρνω από τη ζύμη ποσότητα ίση με ένα καρύδι, το ανοίγω με τα δάχτυλα μου, βάζω 1 κγ από τη γέμιση και το κλείνω σε τριγωνικό σχήμα.
Το γυρίζω ανάποδα και αν έχω το ειδικό τσιμπιδάκι δημιουργώ τα σχέδια με αυτό, διαφορετικά χρησιμοποιώ ένα πιρούνι.
Τα βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάω ένα-ένα στο κρύο σιρόπι για 30¨, τα αφήνω πίσω στο ταψί.
Γαρνίρω από πάνω με την υπόλοιπη γέμιση καρυδιού και τα αφήνω για 2 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι τους.
Έπειτα είναι έτοιμα για σερβίρισμα!