- Ξεκινάω με το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό λεμονιού να βράσουν για 5 λεπτά. Βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει τελείως. 
- Για τη ζύμη χτυπάω με το σύρμα το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη να γίνουν ένα. 
- Διαλύω τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, να αφρίσει και τα ρίχνω στο μείγμα. 
- Αρωματίζω με κανέλα και βανίλια και συνεχίζω προσθέτοντας το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 
- Για τη γέμιση αλέθω στον πολυκόφτη τα καρύδια, την κανέλα και τη ζάχαρη (να μην γίνουν σκόνη αλλά μέτρια κομμένα). 
- Παίρνω από τη ζύμη ποσότητα ίση με ένα καρύδι, το ανοίγω με τα δάχτυλα μου, βάζω 1 κγ από τη γέμιση και το κλείνω σε τριγωνικό σχήμα. 
- Το γυρίζω ανάποδα και αν έχω το ειδικό τσιμπιδάκι δημιουργώ τα σχέδια με αυτό, διαφορετικά χρησιμοποιώ ένα πιρούνι. 
- Τα βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 25 λεπτά. 
- Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάω ένα-ένα στο κρύο σιρόπι για 30¨, τα αφήνω πίσω στο ταψί. 
- Γαρνίρω από πάνω με την υπόλοιπη γέμιση καρυδιού και τα αφήνω για 2 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι τους. 
- Έπειτα είναι έτοιμα για σερβίρισμα!