Go Back
+ servings

Ζυμαρικά με 6 κρυμμένα λαχανικά

Φτιάξε μια πολύχρωμη και θρεπτική συνταγή που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια!
Τα Ζυμαρικά με 6 κρυμμένα λαχανικά γίνονται ακόμα πιο απολαυστικά με το Τρικολόρε Τριβελάκι MISKO από σιμιγδάλι σκληρού σίτου με τομάτα και σπανάκι, ενώ τα λαχανικά, ψημένα στο φούρνο, χαρίζουν πλούσια γεύση και μοναδικό άρωμα.
Μια ιδανική επιλογή για vegan, vegetarian αλλά και για μικρούς ή μεγάλους που αγαπούν τα ζυμαρικά, αφού μπορείς να την φτιάχνεις ξανά και ξανά αλλάζοντας τα λαχανικά ανάλογα με την εποχή.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Ζυμαρικά με 6 κρυμμένα λαχανικά
Ζυμαρικά με 6 κρυμμένα λαχανικά
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος40 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 5 Μερίδες
Θερμίδες: 512kcal

Συστατικά

  • 500 γρ Τρικολόρε Τριβελάκι MISKO
  • 35 γρ. αλάτι
  • 1 μελιτζάνα κομμένη στη μέση
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη στη μέση
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 4 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά για γαρνίρισμα
  • 50 γρ κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένο προαιρετικά για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Τεμαχίζω όλα τα λαχανικά και τα βάζω στο ταψί, τη μελιτζάνα, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τις ντομάτες και τις σκελίδες του σκόρδου ακαθάριστες.
  • Τα ραντίζω με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
  • Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφήνω να κρυώσουν 10 λεπτά και έπειτα με ένα κουτάλι παίρνω όλη την ψίχα από τη μελιτζάνα και τη μεταφέρω στον πολυκόφτη.
  • Προσθέτω τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, αφαιρώ τη φλούδα από την πιπεριά και τη βάζω κι αυτή μαζί, συνεχίζω με το κρεμμύδι και πιέζω τις σκελίδες του σκόρδου να βγει το εσωτερικό τους.
  • Τα πολτοποιώ καλά όλα μαζί να γίνουν σαν σάλτσα.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 4 λίτρα νερό, όταν βράσει ρίχνω 35 γρ αλάτι και τα Τρικολόρε Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύω, μειώνω την ένταση σε μέτρια, τα αφήνω να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο (βλέπε συσκευασία).
  • Τα βγάζω από τη φωτιά, τα στραγγίζω, προσθέτω τη σάλτσα των λαχανικών, 2 κ.γ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τα βάζω στην εστία για 1 λεπτό ανακατεύοντας να ενωθούν όλα μαζί και βγάζω το σκεύος από την φωτιά.
  • Σερβίρω αμέσως στα πιάτα τα Τρικολόρε Τριβελάκι MISKO με τη σάλτσα των 6 λαχανικών και γαρνίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τυρί!

Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη MISKO

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 512kcal | Carbohydrates: 92g | Protein: 20g | Fat: 8g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 7mg | Sodium: 3595mg | Potassium: 1059mg | Fiber: 9g | Sugar: 13g | Vitamin A: 1636IU | Vitamin C: 44mg | Calcium: 188mg | Iron: 3mg