Go Back
+ servings

Εύκολη τούρτα ταψιού black forest

Εύκολη τούρτα ταψιού Black Forest – η σοκολατένια απόλαυση που δεν μπορείς να αντισταθείς! Ζουμερή βάση σοκολάτας, ανάλαφρη σαντιγί και γλυκόξινα βύσσινα που δροσίζουν κάθε μπουκιά – αυτή η τούρτα είναι η ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση!
Φτιάχνεται εύκολα και εντυπωσιάζει τόσο με τη γεύση όσο και με την εμφάνισή της. Ιδανική για το γιορτινό τραπέζι ή για μια ιδιαίτερη στιγμή που θέλεις να γλυκάνεις τους αγαπημένους σου. Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Εύκολη τούρτα ταψιού black forest
Εύκολη τούρτα ταψιού black forest
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος35 Λεπτά
Χρόνος αναμονής1 Ώρα
Συνολικός Χρόνος1 Ώρα 5 Λεπτά
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Θερμίδες: 594kcal

Συστατικά

  • 240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 90 γρ κακάο
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ γάλα
  • 1 κ.γ. ξύδι λευκό
  • 240 ml ζεστό νερό
  • 110 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 680 γρ κονσέρβα βύσσινα
  • 600 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
  • 2 ½ κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ μασκαρπόνε
  • Κουβερτούρα για γαρνίρισμα προαιρετικά

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύω τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά, προσθέτω το γάλα, το ξύδι, το νερό, το λάδι και τη βανίλια.
  • Ρίχνω τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Το ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψί 23 x 33 εκ και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για 35 λεπτά.
  • Στραγγίζω τα βύσσινα από το σιρόπι τους και τα αφήνω όλα στην άκρη.
  • Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να σφίξει.
  • Βάζω το μασκαρόνε και χτυπάω καλά να ενωθούν (το σκεπάζω και το βάζω στο ψυγείο).
  • Βγάζω το ζεστό ταψί από το φούρνο, το τρυπάω με ένα καλαμάκι σουβλακιού και το λούζω με το σιρόπι από το βύσσινο.
  • Πασπαλίζω διάσπαρτα τα μισά βύσσινα και το αφήνω να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.
  • Απλώνω πάνω του το μείγμα της σαντιγής, πασπαλίζω τα υπόλοιπα βύσσινα και γαρνίρω με τριμμένη κουβερτούρα (με το πίλερ).
  • Βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 594kcal | Carbohydrates: 62g | Protein: 9g | Fat: 37g | Saturated Fat: 18g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 13g | Trans Fat: 0.004g | Cholesterol: 116mg | Sodium: 453mg | Potassium: 387mg | Fiber: 5g | Sugar: 41g | Vitamin A: 1096IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 122mg | Iron: 2mg