- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω σε δυνατή ένταση 2 κ. σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τον κιμά πιέζοντάς τον να γίνει σπυρωτός. 
- Όταν πάρει χρώμα προσθέτω τα κρεμμύδια, ξερό και φρέσκα, μετά από 2 λεπτά ρίχνω τον πελτέ, ενσωματώνοντας τον. 
- Συνεχίζω με τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες καρέ και το ρύζι. 
- Σειρά έχει ο δυόσμος, ο βασιλικός, ο μαϊντανός και τα καρυκεύματα μετά, 1 ½ κ. γ αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τέλος 50 ml ελαιόλαδο. 
- Τα ανακατεύω καλά, αφού βράσει το μείγμα, μειώνω την ένταση σε μέτρια και αφήνω για 5 λεπτά. 
- Βγάζω το σκεύος από την εστία και κλείνω με το καπάκι για άλλα 5 λεπτά. 
- Λαδώνω το ταψί μου 35 εκ. και απλώνω στη βάση και στα πλαϊνά του τις ροδέλες της ντομάτας να τα καλύψουν. 
- Ρίχνω μέσα τους τη γέμιση του τηγανιού, ισιώνω την επιφάνεια της και την καλύπτω κι αυτή με τις υπόλοιπες ροδέλες. 
- Προσθέτω λίγο νερό (50 ml), 2 κ. σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζω ½ κ. γ. αλάτι και τη φρυγανιά. 
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15-20 λεπτά (μέχρι να ψηθεί το ρύζι). 
- Βγάζω και σερβίρω στα πιάτα με κουτάλα.