Στο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν.
Αρωματίζω με ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.
Διαλύω τη σόδα στο χυό πορτοκαλιού και τα ρίχνω στο μείγμα.
Βάζω σε δόσεις το αλεύρι με το αλάτι, ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει.
Τη σκεπάζω και την αφήνω να ηρεμίσει για 10 λεπτά.
Χωρίζω την ζύμη πρώτα στα τέσσερα και έπειτα σε μικρότερα κομμάτια, παίρνω ένα ένα κι αφού το αλευρώσω καλά το περνάω αρχικά από την πιο παχιά ρύθμιση της μηχανής. Το διπλώνω σαν φάκελο το φύλλο και επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά από την ίδια σκάλα.
Συνεχίζω αλευρώνοντας κάθε φορά το φύλλο για να μην κολλήσει και το περνάω σταδιακά από όλα τα νούμερα πάχους της σκάλας μέχρι το πιο λεπτό στο τέλος.
Απλώνω το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια σε μεγάλο μήκος (1 – 1,5 μέτρο) και με τη ροδέλα που κόβω τα ραβιόλια το κόβω περίπου τετράγωνα το κάθε ένα. Τα μεταφέρω στο ταψί και σκεπάζω καλά με πετσέτες να μην ξεραθούν.
Τα τηγανίζω χρειάζομαι μια ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, με ελαιόλαδο να έχει ζεσταθεί καλά χωρίς όμως να κάψει το λάδι. Χαμηλώνω τη φωτιά ώστε να διατηρηθεί η θερμοκρασία όταν ξεκινήσω να βουτάω τα κομμάτια.
Παίρνω ένα-ένα κομμάτι και το τυλίγω σε ένα ξύλινο ραβδί (εγώ χρησιμοποιώ το χερούλι μιας κουτάλας.
Με το ξύλο το βυθίζω στο λάδι, βοηθώντας με το πιρούνι να μην ξετυλιχτεί και ανοίξει η ζύμη.
Μόλις σταθεροποιηθεί η άκρη, αφαιρώ την κουτάλα, και όταν πάρει χρώμα από τη μια πλευρά το γυρίζω και από την άλλη (χρειάζεται περίπου 1 λεπτό η κάθε πλευρά).
Μπορώ να δημιουργήσω και φιογκάκια ρίχνοντας το φύλλο στο τηγάνι και με δύο πιρούνια πιέζω το κομμάτι στη μέση να δημιουργηθεί το φιογκάκι. Όμοια κι αυτό το γυρίζω μετά κι από την άλλη πλευρά.
Τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
Για το σιρόπι (δεν είναι απαραίτητο) βάζω σε ένα κατσαρολάκι (που φροντίζω ν α χωράει τις δίπλες σε μήκος) το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, αφαιρώ την κανέλα και τα γαρύφαλλα, προσθέτω το μέλι και ανακατεύω να διαλυθεί.
Όπως είναι ζεστό το σιρόπι βυθίζω σε αυτό λίγες-λίγες τις δίπλες και τις βγάζω αμέσως.
Σερβίρω στην πιατέλα, ραντίζοντας από πάνω είτε με σιρόπι είτε με μέλι και πασπαλίζω με καρυδόψιχα που έχω αναμίξει με κανέλα και γαρύφαλλο.