Ρίχνω στο μπολ τη φυτική σαντιγί και την χτυπάω με το μίξερ να μαλακώσει.
Προσθέτω την άχνη, τη βανίλια και συνεχίζω την ανάδευση μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Απλώνω πάνω σε μεμβράνη 5 μπισκότα πτι μπερ στη σειρά και βάζω δεξιά και αριστερά τους 2 σειρές μπισκότα μιράντα στο ίδιο μήκος (20 τμχ).
Βάζω κουταλιές-κουταλιές από τη σαντιγί πάνω στα μπισκότα και με τη ράχη του κουταλιού την απλώνω να καλύψει τα μπισκότα.
Φτιάχνω το άλειμμα μπισκότου όπως ΕΔΩ και το βάζω σε κορνέ. Στο κέντρο κατά μήκος βάζω το άλειμμα μπισκότου, θρυμματίζω 3 μπισκότα και πασπαλίζω ένα μέρος τους πάνω στο άλειμμα.
Με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγω σε ρολό, το κλείνω πάνω/κάτω σαν καραμέλα και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες.
Το μεταφέρω στην πιατέλα και καλύπτω εξωτερικά είτε με κορνέ είτε με μια σπάτουλα με την υπόλοιπη σαντίγι.
Γαρνίρω δημιουργώντας διαγώνιες γραμμές με κορνέ με άλειμμα μπισκότου και μια λωρίδα στη μέση σαντιγί την οποία πασπαλίζω με λίγο θρυμματισμένο μπισκότο.
Το βάζω στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες πριν το κόψω σε κομμάτια.