Σε 50 ml κρύας κρέμας γάλακτος μουλιάζω τη ζελατίνη για 10 λεπτά.
Ζεσταίνω 50 ml κρέμας γάλακτος (όχι να βράσει) και τα ρίχνω στο μείγμα της ζελατίνης, ανακατεύω να διαλυθούν και αφήνω λίγο να κρυώσει το μείγμα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να γίνουν κορυφές.
Τότε προσθέτω το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το ενσωματώνω στο μείγμα.
Βάζω και το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύω.
Τέλος ρίχνω τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς, τα χοντροτριμμένα μπισκότα και αναδεύω για τελευταία φορά.
Απλώνω τη μεμβράνη στον πάγκο και κατά μήκος της βάζω το μείγμα. Με τη βοήθεια της μεμβράνης, του δίνω σχήμα πυραμίδας και το κλείνω καλά με μεμβράνη.
Το βάζω σε επίπεδη επιφάνεια και το μεταφέρω στο ψυγείο για 8 ώρες.
Αφαιρώ τη μεμβράνη και γαρνίρω στην κορυφή με τη βοήθεια ενός κορνέ με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο και με λιωμένη κουβερτούρα δημιουργώντας γραμμές. Βάζω πίσω στο ψυγείο για 10 λεπτά και είναι έτοιμο, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.