Λιώνω σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα.
Αλείφω το καλούπι του μισού αυγού ή το μπαλόνι με λίγο βούτυρο.
Απλώνω την λιωμένη σοκολάτα στο εσωτερικό του καλουπιού, φροντίζοντας να καλύψει όλα τα σημεία. Πάνω σε μια λαδόκολλα το γυρίζω, ταρακουνώντας το ελαφρά να φύγει η περίσσεια σοκολάτας. Με ένα μαχαίρι απομακρύνω περιμετρικά από τα άκρα όση σοκολάτα έχει μείνει εκεί.
Το βάζω για 5 λεπτά στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Αφού σταθεί η πρώτη στρώση κουβερτούρας, βγάζω από την κατάψυξη και το αφήνω 5 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Επαναλαμβάνω όμοια δημιουργώντας μια δεύτερη στρώση κι αυτή τη φορά το βάζω να κρυώσει μπρούμυτα για άλλα 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτω την λιωμένη σοκολάτα (αφού την έχω αφήσει πρώτα να κρυώσει) και αναμιγνύω.
Βγάζω το καλούπι από την κατάψυξη κι αμέσως όσο είναι παγωμένο ακόμα, τραβάω απαλά τις άκρες του καλουπιού προς να έξω για να αρχίσει να ξεκολλάει. Δεν βιάζομαι, αν ζεσταθεί ωστόσο το βάζω πάλι για 1 λεπτό στην κατάψυξη και συνεχίζω μέχρι να βγει το σοκολατένιο αυγό από το πλαστικό καλούπι.
Με ένα κουτάλι το γεμίζω με τη μους και με τη ράχη του λειαίνω την επιφάνεια.
Γαρνίρω με θρυμματισμένα φουντούκια και σοκολατένια αυγουλάκια.
Έτοιμο για σερβίρισμα. Διατηρείται στο ψυγείο.
Για το αυγό με την λευκή μους ακολουθώ την ίδια διαδικασία για το καλούπι.
Έπειτα χτυπάω την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει τη μορφή κρέμας, προσθέτω την λιωμένη λευκή σοκολάτα και συνεχίζω το χτυπάμε μέχρι να γίνει στερεή.
Γεμίζω το σοκολατένιο καλούπι με τα 2/3 του μείγματος και με το υπόλοιπο με τη βοήθεια ενός κορνέ δημιουργώ ροζέτες στην επιφάνεια.
Γαρνίρω με σοκολατένια λαγουδάκια και χρωματιστά αυγά.
Έτοιμο για σερβίρισμα. Διατηρείται στο ψυγείο.