- Σε ένα μεγάλο μπολ με το χλιαρό γάλα διαλύω τη νωπή μαγιά και τη ζάχαρη. 
- Σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος. 
- Αφού αφρίσει και ενεργοποιηθεί η μαγιά, ρίχνω το ελαιόλαδο, το ασπράδι και μια δόση από το αλεύρι. Προσθέτω το ανθρακούχο μεταλλικό νερό (σόδα) και συνεχίζω με το υπόλοιπο αλεύρι. 
- Λαδώνω το μπολ, ραντίζω με λίγο αλεύρι και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα περίπου σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με μεμβράνη, να φουσκώσει. 
- Αφού διπλασιαστεί, ξεσκεπάζω, τη ζυμώνω και τη χωρίζω σε κομμάτια σε μέγεθος μανταρινιού. Ζυμώνω το κάθε ένα σε μπαλίτσα, το ανοίγω με το χέρι και βάζω μέσα 1 κγ πραλίνα φουντουκιού. Το κλείνω προσεκτικά να κλειστεί όλη η γέμιση μέσα και το τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί αφήνοντας χώρο μεταξύ τους να μην κολλήσουν. 
- Χτυπάω τον κρόκο του αυγού και τα αλείφω με αυτόν. 
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220*C για 25 – 30 λεπτά περίπου. 
- Βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν. 
- Τα φυλάσσω σε αεροστεγές κουτί.