Ρίχνω τα καρύδια στον πολυκόφτη και τα αλέθω καλά.
Τα μεταφέρω σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το βάζω σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι το μείγμα να γίνει μια μάζα και τα ξεκολλάει από το σκεύος.
Το βάζω σε άλλο βουτυρωμένο ταψί και στο ψυγείο να κρυώσει.
Με βουτυρωμένα χέρια παίρνω 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα, το πλάθω σε μπαλίτσα και έπειτα το πιέζω να γίνει λίγο επίπεδο.
Τα μεταφέρω σε αντικολλητικό χαρτί και τα βάζω στο ψυγείο.
Σε άλλο μπολ ρίχνω την άχνη και λίγο-λίγο το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό γλάσο. Το μεταφέρω σε βαθύ μπολ, το οποίο βάζω μέσα σε μεγαλύτερο μπολ με βραστό νερό (ή σε μπεν μαρί).
Περιμένω λίγο να μαλακώσει το γλάσο, να γίνει πιο ρευστό και βουτάω μέσα ένα-ένα τα καρυδωτά, αφήνοντας τα έπειτα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Πριν στεγνώσουν βάζω πάνω σε κάθε ένα από ½ καρύδι και τα μεταφέρω πίσω στο ψυγείο να στεγνώσουν.
Με ένα μαχαίρι καθαρίζω ότι περισσεύει από γλάσο τριγύρω τους και τα βάζω σε χάρτινες θήκες για να τα προσφέρω.