Βάζω τη ζελατίνη σε ένα μπολάκι μαζί με το κρύο νερό, ανακατεύω να διαλυθεί και την αφήνω για 5 λεπτά.
Βάζω ένα κατσαρολάκι στην εστία σε μέτρια ένταση και προσθέτω το γάλα καρύδας. Όταν ζεσταθεί προσθέτω τη ζελατίνη και ανακατεύω να διαλυθεί.
Ρίχνω το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι, ανακατεύω και βγάζω από την φωτιά.
Αλείφω με λιωμένο λάδι καρύδας τα μεταλλικά φορμάκια και τα γεμίζω με το μείγμα.
Τα βάζω σε ένα δίσκο και τα μεταφέρω στο ψυγείο. Τα αφήνω να κρυώσουν για 3 ώρες μέχρι να πήξει το μείγμα.
Για τη μαρμελάδα φράουλα ζεσταίνω τις φράουλες σε ένα τηγανάκι μέχρι να λιώσουν, να και βγάλουν τα υγρά τους.
Τις λιώνω με το ειδικό εργαλείο ή μ’ ένα πιρούνι, προσθέτω το μέλι και τις βγάζω από την εστία αφήνοντας να κρυώσουν.
Όταν θέλω να σερβίρω την πανακότα βάζω το φορμάκι κάτω από ζεστό νερό για 5 δεύτερα και το αναποδογυρίζω στο πιάτο.
Γαρνίρω είτε με τη μαρμελάδα είτε με τα φρέσκα φρούτα είτε με γκρανόλα είτε ακόμα και σκέτη.