Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη διπλάσια ποσότητα από το πλιγούρι σε νερό να βράσει. Προσθέτω το πλιγούρι με 1 κγ ελαιόλαδο ανακατεύω και αφήνω σε χαμηλή ένταση να μαλακώσει για 15-20 λεπτά (ανακατεύοντας ενδιάμεσα). Βγάζω και το αφήνω να κρυώσει.
Στο τηγάνι σε χαμηλή ένταση καβουρδίζω τα καρύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν. Τα βγάζω κι αυτά και τα αφήνω να κρυώσουν.
Καθαρίζω και κόβω τα αγγούρια σε μισοφέγγαρα. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι, τη μέντα και το μαϊντανό.
Σε ένα βαζάκι φτιάχνω το dressing βάζοντας 120 ml ελαιόλαδο, το χυμό 2 λεμονιών, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, ½ κγ αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι. Κλείνω με το καπάκι και ανακινώ καλά.
Στο μπολ ρίχνω τα βρασμένα ρεβίθια, τα αγγούρια, το κρεμμύδι, το πλιγούρι, τη μέντα, το μαϊντανό, τα λούζω με το dressing και τα ανακατεύω καλά.
Τέλος προσθέτω τη φέτα θρυμματισμένη, τα καρύδια, ανακατεύω για τελευταία φορά και είναι έτοιμη.