Κόβω τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τις μελιτζάνες πρώτα σε ροδέλες και μετά σταυρωτά σε καρέ όπως και τις πατάτες.
Ραντίζω ένα ταψί 30x40 εκ με 1 κγ ελαιόλαδο και ρίχνω όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό των λεμονιών, 120 ml ελαιόλαδο και 60 ml νερό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 1 ώρα (αν χρειαστεί σκεπάζω προς το τέλος με αλουμινόχαρτο).
Όταν όλα τα λαχανικά έχουν ψηθεί, δοκιμάζω με το πιρούνι, βγάζω από το φούρνο. Σερβίρεται ζεστό και κρύο.