Στο μπολ χτυπάω το μασκαρπόνε να μαλακώσει. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω, να αφρατέψει και να σφίξει το μείγμα.
Ραντίζω μια φόρμα 11x25 εκ με νερό και την καλύπτω με μεμβράνη.
Βουτάω ένα-ένα τα μπισκότα στο γάλα( ή καφέ) και στρώνω τη βάση με αυτά (φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά).
Απλώνω πάνω τους το 1/3 του μείγματος μασκαρπόνε και ραντίζω με την πραλίνα( μπορώ να μην έχω ζεστάνει λίγό για να είναι πιο ρευστή).
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο φορές, μπισκότα-μασκαρπόνε-πραλίνα.
Καλύπτω με μια τελευταία 4η στρώση μπισκότων, καλύπτω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Αφού κρυώσει, το αναποδογυρίζω στην πιατέλα, αφαιρώ τη μεμβράνη και απλώνω από πάνω ομοιόμορφα πραλίνα.
Πασπαλίζω με τριμμένα φουντούκια και βάζω στο ψυγείο, ιδανικά για όλη τη νύχτα να κρυώσει καλά και να ενωθούν τα υλικά.