Go Back
+ servings

Σοκολατένια αυγά από τσουρέκι

Σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τσουρέκι, σε πιτσιλωτό σχέδιο, γιορτινά και ανοιξιάτικα! Ένα γλυκό που μπορούμε να φτιάξουμε με τσουρέκι (είτε από αυτό που περισσεύει).
Δαγκώνεις τη λευκή σοκολάτα εξωτερικά που σπάει και γεμίζει το στόμα με τη μαλακή τσουρεκένια γέμιση. Εύκολα, μπορούμε να τους δώσουμε και σχήμα μπάλας ακόμα να τα κάνουμε και σε μικρότερο μέγεθος μπουκιάς. Τέλεια για κέρασμα ή δώρο αυτή την εποχή.
Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Σοκολατένια αυγά από τσουρέκι
Σοκολατένια πασχαλινά αυγά από τσουρέκι
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας1 Ωρ.
Χρόνος αναμονής9 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 14 Κομμάτια
Θερμίδες: 294kcal

Συστατικά

  • 200 γρ κρέμα τυρί κρύο
  • 150 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 ΚΣ γάλα
  • 1 κγ κονιάκ ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ τσουρέκι θρυμματισμένο
  • 250 γρ λευκή σοκολάτα
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 50 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες

  • Χτυπάω με το μίξερ την κρύα κρέμα τυρί να μαλακώσει.
  • Προσθέτω την άχνη, το γάλα, το κονιάκ και χτυπάω ξανά.
  • Θρυμματίζω μέσα το τσουρέκι και ανακατεύω καλά με σπάτουλα να υγρανθεί όλο το μείγμα.
  • Με το scoop του παγωτού παίρνω μια μπάλα, την συμπιέζω, την πλάθω σε σχήμα αυγού και την τοποθετώ πάνω σε επίπεδη επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί (μπορώ παίρνοντας μικρότερη ποσότητα να φτιάξω περισσότερα αυγά μικρότερου μεγέθους).
  • Τα σκεπάζω με μεμβράνη και τα βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Ψιλοκόβω την λευκή σοκολάτα και τη λιώνω είτε στα μικροκύματα είτε σε μπεν-μαρί.
  • Προσθέτω λίγες σταγόνες από το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη χρωματίζω ροζ.
  • Βουτάω ένα-ένα τα αυγά από τσουρέκι, στραγγίζω καλά και τα αφήνω πίσω στο αντικολλητικό χαρτί.
  • Αφού τα τελειώσω όλα, λιώνω με τον ίδιο τρόπο λίγη κουβερτούρα, βουτάω ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής και το τινάζω πάνω στα αυγά δημιουργώντας πιτσιλιές.
  • Τα βάζω στο ψυγείο για 8-12 ώρες και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

ΤΙΠ:

  • Τα αυγά θα είναι έτοιμα 10 λεπτά αφού στεγνώσει και η κουβερτούρα, όμως για να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν εσωτερικά ένα ενιαίο μείγμα πρέπει να μείνουν στο ψυγείο το αναγραφόμενο διάστημα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 294kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 16g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 160mg | Potassium: 73mg | Fiber: 1g | Sugar: 25g | Vitamin A: 383IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 64mg | Iron: 1mg