Σε ένα μπολ βάζω το κρεμμύδι που έχω κόψει με το μαντολίνο σε λεπτές φέτες και στη μέση (να μην είναι μεγάλες ολόκληρες).
Προσθέτω το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη.
Συνεχίζω με τα μπαχαρικά, τον κουρκουμά, το κόλιανδρο, το κύμινο, το μπούκοβο και ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά.
Ρίχνω 1 κγ ελαιόλαδο και σταδιακά το νερό μέχρι να γίνει το μείγμα σαν χυλός (να μη στάζει).
Ζεσταίνω το λάδι στο κατσαρολάκι, σε υψηλή ένταση, όταν την πιάσει, μειώνω σε μέτρια και βάζω κουταλιές-κουταλιές από το μείγμα των κρεμμυδιών.
Δεν γεμίζω την επιφάνεια με τηγανίτες, γιατί θα πέσει πολύ η θερμοκρασία στο λάδι και δεν θα τηγανιστούν σωστά.
Μόλις πάρουν χρώμα τους γυρίζω και από την άλλη πλευρά, συνολικά χρειάζονται 6 λεπτά περίπου.
Τους βγάζω αφού τους στραγγίξω καλά σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρω αμέσως παρέα με μια σάλτσα είτε ντομάτας είτε μαγιονέζα, είτε γουακαμόλε, είτε γιαουρτιού.