Λιώνω τη μυζήθρα με το πιρούνι.
Προσθέτω το αυγό, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ενσωματώνω στη μυζήθρα.
Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα δημιουργώντας μια κολλώδη ζύμη.
Τη χωρίζω σε δυο ίσα μέρη και τα πλάθω σε μπαστούνια.
Τα κόβω με το μαχαίρι σε κομμάτια πλάτους 2 εκ περίπου (23 γρ έκαστο), τα πλάθω σε μπαλίτσες και τα βάζω σε λαδόκολλα στη σειρά.
Σε μια κατσαρόλα με λάδι 4-5 εκ σε ύψος τη βάζω σε δυνατή ένταση στην εστία.
Όταν ζεσταθεί μειώνω την ένταση σε μέτρια και ρίχνω 4-5 κομμάτια κάθε φορά.
Τα αναδεύω να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές και τα αφήνω για 5-6 λεπτά.
Τα στραγγίζω και τα βγάζω πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα πιάτο ή μπολ ανακατεύω την άχνη ζάχαρη με την κανέλα και κυλάω στο μείγμα λίγους-λίγους τους λουκουμάδες να καλυφθούν με το μείγμα.
Τους τινάζω και τους βάζω στην πιατέλα έτοιμους να τους σερβίρω.