Go Back
+ servings

Αφράτοι και εύκολοι λουκουμάδες με μυζήθρα

Αυτούς τους λουκουμάδες δεν έχεις λόγο να μην τους δοκιμάσεις. Αν είσαι από εκείνους που φοβούνται τους κλασικούς λουκουμάδες, επειδή το μείγμα χρειάζεται κάποια τεχνική για να τηγανιστούν, οι λουκουμάδες με μυζήθρα είναι για εσένα!
Γίνονται όπως τα κεφτεδάκια, δεν απαιτούν καμιά δεξιότητα, είναι αφράτοι και διπλάσια νόστιμοι αφού περιέχουν και τυρί. Μια δοκιμή αρκεί να σε πείσει. Τώρα με τι θα τους γαρνίρεις από πάνω, η αλήθεια είναι ότι θέλουν κάτι γλυκό για να κάνει αντίθεση με τη μυζήθρα. Εγώ επέλεξα να τους κυλίσω στην άχνη, μια επιλογή γευστική που βολεύει να τους έχεις έτοιμους χωρίς να χρειάζεται τη στιγμή του σερβιρίσματος να κάνεις κάτι έξτρα. Φυσικά μπορούν τέλεια να ραντιστούν και με μέλι με καρύδια και σουσάμι, μια πιο κλασική επιλογή.
Η διαφορά επίσης είναι ότι οι λουκουμάδες με μυζήθρα ενώ είναι φανταστικοί ζεστοί, τρώγονται και κρύοι αφού η γεύση τους και η υφή τους διατηρείται.
Φτιάξε τους, δημοσίευσε τη φωτογραφία τους στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Αφράτοι και εύκολοι λουκουμάδες με μυζήθρα
Αφράτοι και εύκολοι λουκουμάδες με μυζήθρα
Εκτύπωση Συνταγής
4 from 2 votes
Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 25 Τεμάχια
Θερμίδες: 70kcal

Συστατικά

  • 220 γρ μυζήθρα γλυκιά (νωπός ανθότυρος) καλά στραγγισμένη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 65 γρ ζάχαρη
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 170 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ΚΣ μπέικιν πάουντερ
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα
  • 1 ½ κγ κανέλα για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Λιώνω τη μυζήθρα με το πιρούνι.
  • Προσθέτω το αυγό, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ενσωματώνω στη μυζήθρα.
  • Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα δημιουργώντας μια κολλώδη ζύμη.
  • Τη χωρίζω σε δυο ίσα μέρη και τα πλάθω σε μπαστούνια.
  • Τα κόβω με το μαχαίρι σε κομμάτια πλάτους 2 εκ περίπου (23 γρ έκαστο), τα πλάθω σε μπαλίτσες και τα βάζω σε λαδόκολλα στη σειρά.
  • Σε μια κατσαρόλα με λάδι 4-5 εκ σε ύψος τη βάζω σε δυνατή ένταση στην εστία.
  • Όταν ζεσταθεί μειώνω την ένταση σε μέτρια και ρίχνω 4-5 κομμάτια κάθε φορά.
  • Τα αναδεύω να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές και τα αφήνω για 5-6 λεπτά.
  • Τα στραγγίζω και τα βγάζω πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα πιάτο ή μπολ ανακατεύω την άχνη ζάχαρη με την κανέλα και κυλάω στο μείγμα λίγους-λίγους τους λουκουμάδες να καλυφθούν με το μείγμα.
  • Τους τινάζω και τους βάζω στην πιατέλα έτοιμους να τους σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 70kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 2g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 11mg | Sodium: 11mg | Potassium: 69mg | Fiber: 1g | Sugar: 7g | Vitamin A: 51IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 43mg | Iron: 1mg