Go Back
+ servings

Μπουρεκάκια με τυρί και μαρμελάδα

Αυτό το σνακ συνδυάσει το αλμυρό με το γλυκό, γι’ αυτό ικανοποιεί ακόμα και τους πιο δύσκολους!
Τραγανά μπουρεκάκια σε φύλλο κρούστας με μαλακή τυρένια γέμιση και ένα ίχνος γλυκιάς μαρμελάδας να μπλέκονται και να λιώνουν στο στόμα.
Η φέτα ΔΩΔΩΝΗ με τη μεστή και χαρακτηριστική της γεύση ,το κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ με την αψάδα του, ενώνονται με το βελούδινο στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ και δημιουργούν την τέλεια γέμιση στα μπουρεκάκια. Ψήνονται στο φούρνο αποκτώντας το λαχταριστό χρυσαφένιο χρώμα στο οποίο δεν μπορούμε να αντισταθούμε.
Φτιάξε τα, δημοσίευσε τη φωτογραφία τους στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Μπουρεκάκια με τυρί και μαρμελάδα
Μπουρεκάκια με τυρί και μαρμελάδα
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας50 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 15 Λεπ.
Πιάτο: Πίτες
Μερίδες: 11 Τεμάχια
Θερμίδες: 216kcal

Συστατικά

  • 11 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ
  • 100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο ΔΩΔΩΝΗ
  • 100 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό πλήρες
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίουυ
  • 2 κγ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 50 γρ μαρμελάδα φράουλα
  • 100 γρ βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος
  • 1 ΚΣ σουσάμι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
  • Θρυμματίζω μέσα τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ, ρίχνω το τριμμένο κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ, το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, το πιπέρι, το δυόσμο και τα ανακατεύω καλά να γίνουν σαν αλοιφή.
  • Κόβω το βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος σε κυβάκια και το λιώνω είτε στα μικροκύματα είτε σε ένα κατσαρολάκι.
  • Βάζω τη μαρμελάδα σε ένα κορνέ.
  • Ανοίγω ένα φύλλο κρούστας, ραντίζω το μισό με το λιωμένο βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος και το διπλώνω στη μέση.
  • Ραντίζω πάλι με βούτυρο, απλώνω 1 ΚΣ γέμιση τυριών κατά μήκος αφήνοντας 1,5 εκ από τις άκρες και βάζω με το κορνέ πάνω στη γέμιση μια γραμμή μαρμελάδα.
  • Τυλίγω το ρολό μέχρι τη μέση, γυρίζω τις άκρες προς να μέσα στη γέμιση και συνεχίζω το τύλιγμα μέχρι το τέλος.
  • Τοποθετώ λαδόκολλα στο ταψί 30x40 εκ, αλείφω με βούτυρο και βάζω στη σειρά τα ρολά.
  • Τα αλείφω κι από πάνω με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με λίγο σουσάμι.
  • Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 25-30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  • Βγάζω από το φούρνο και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Τρώγονται ζεστά και κρύα.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 216kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 7g | Fat: 14g | Saturated Fat: 8g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 65mg | Sodium: 421mg | Potassium: 63mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 389IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 181mg | Iron: 1mg