Go Back
+ servings

Πίτα από κουνουπίδι

Ξεροψημένη, νόστιμη και υγιεινή πίτα από κουνουπίδι με τυριά και μυρωδικά που εξουδετερώνουν το άρωμα του λαχανικού και αφήνουν μια ευχάριστη γεύση στο στόμα.
Είναι ένα σνακ που φτιάχνεις εύκολα, θα σε χορτάσει, με το λαχανικό της εποχής και του ταιριάζουν τα πικάντικά και γλυκά τυριά που μπορείς να αυτοσχεδιάσεις βγάζοντας ένα διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα κάθε φορά.
Το κουνουπίδι δίνει όλα του τα οφέλη και σε αυτή την πίτα, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, έχει λίγες θερμίδες και προσφέρει κορεσμό στο στομάχι. Τους μήνες του χειμώνα αποτελεί μια καλή λύση είτε ως συνοδευτικό είτε μόνο του ενδιάμεσα στα γεύματα.
Φτιάξε τα, δημοσίευσε τη φωτογραφία τους στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Πίτα από κουνουπίδι
Πίτα από κουνουπίδι
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπ.
Χρόνος αναμονής1 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος40 Λεπ.
Πιάτο: Πίτες
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Θερμίδες: 67kcal

Συστατικά

  • 500 γρ κουνουπίδι
  • ½ κούπα κασέρι τριμμένο ή ένταμ ή τσενταρ
  • ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • ½ κγ + 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κγ ρίγανη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού για γαρνίρισμα
  • Ρίγανη για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Πλένω και κόβω, αφού αφαιρέσω τα φύλλα, στα τέσσερα ένα μικρό κουνουπίδι.
  • Το θρυμματίζω να γίνει σαν ρύζι είτε στον πολυκόφτη είτε το τρίβω στον χοντρό τρίφτη της ντομάτας.
  • Το βάζω σε σουρωτήρι, το αλατίζω (1/2 κγ) και το αφήνω για 1 ώρα να κατεβάσει τα υγρά του.
  • Το μεταφέρω σε πετσέτα κουζίνας ή τουλπάνι ( ή χοντρή γάζα) σε δόσεις και το στραγγίζω καλά να φύγουν όλα τα υγρά του.
  • Το βάζω σε μεγάλο μπολ, προσθέτω τα τριμμένα τυριά (κασέρι και παρμεζάνα), 1 πρέζα πιπέρι, 1 πρέζα αλάτι, 1 κγ ρίγανη και τα ανακατεύω καλά.
  • Ρίχνω το αυγό και το ενσωματώνω στο μείγμα.
  • Βάζω στο ταψί (30x40 εκ) μια λαδόκολλά, μεταφέρω το μείγμα σε αυτή, το σκεπάζω με μια δεύτερη λαδόκολλα και το πιέζω σιγά-σιγά να ανοίξει όπως μια ζύμη σε λεπτό ισοπαχές φύλλο.
  • Αλείφω κι από πάνω με λίγο ελαιόλαδο, το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C στον αέρα για 25 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσει (ενδιάμεσα το γυρίζω κι από την άλλη πλευρά).
  • Βγάζω από το φούρνο, κόβω σε κομμάτια, γαρνίρω με λίγο ανθό αλατιού και ρίγανη και είναι έτοιμο!

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 67kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 5g | Fat: 4g | Saturated Fat: 3g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 25mg | Sodium: 180mg | Potassium: 153mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 135IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 134mg | Iron: 1mg