Προσαρμόζω στην κουζινομηχανή Titanium Chef Baker της KENWOOD τον ανοξείδωτο κάδο των 5L και ρίχνω μέσα του τα ασπράδια των αυγών. Τοποθετώ το ανοξείδωτο χτυπητήρι, κλείνω την κεφαλή και χτυπάω σε μέτρια ένταση τα ασπράδια να αφρίσουν.
Ρίχνω τη ζάχαρη, μετρώντας την ποσότητα με τη ζυγαριά που είναι ενσωματωμένη στον κάδο, συνεχίζοντας την ανάδευση.
Προσθέτω τη βανίλια, το λευκό ξύδι, το κακάο και ανακατεύω μέχρι το μείγμα γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Σταματάω, ανοίγω την ελαφριά κεφαλή Light Lift που κάνει ευκολότερη τη χρήση και απλώνω τη μαρέγκα στο ταψί 30x22 εκ που έχω καλύψει με αντικολλητικό φύλλο χαρτιού.
Με μια σπάτουλα ισιώνω την επιφάνεια της, προσπαθώντας να έχει παντού ομοιόμορφο πάχος και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 160°C για 30 λεπτά. Δεν ανοίγω την πόρτα του φούρνου αλλά αφήνω για άλλα 10 λεπτά τη μαρέγκα μέσα, στη συνέχεια ανοίγω την πόρτα στη μέση και αφήνω εκεί για άλλα 15 λεπτά.
Τη βγάζω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει πάνω στο ταψί σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη γέμιση, προσαρμόζω στην κουζινομηχανή KENWOOD τον δεύτερο ανοξείδωτο κάδο των 3,5L (ο οποίος αποθηκεύεται μέσα στον πρώτο) και τον αναδευτήρα Κ. Ρίχνω το μασκαρπόνε, με την άχνη ζάχαρη, το ροδόνερο και τα χτυπάω να μαλακώσει το τυρί.
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω την ανάδευση μέχρι να σφίξει σε σαντιγί. Το ισχυρό ψηφιακό μοτέρ των 1200W της κουζινομηχανής KENWOOD με 10 ταχύτητες μου επιτρέπει να δημιουργήσω γρήγορα την ιδανική σαντιγί.
Αναποδογυρίζω τη μαρέγκα από το ταψί πάνω σε καθαρό αντικολλητικό φύλλο χαρτιού και ξεκολλάω το παλιό (με το οποίο ψήθηκε) από πάνω της.
Απλώνω τα 2/3 της γέμισης στη μαρέγκα αφήνοντας 2 εκ περιμετρικά περιθώριο.
Ρίχνω διάσπαρτα τα στραγγισμένα βύσσινα και πασπαλίζω με την τριμμένη κουβερτούρα.
Με τη βοήθεια αντικολλητικού φύλλου την τυλίγω σε ρολό από την μεγαλύτερη πλευρά.
Σταθεροποιώ με την ένωση προς το κάτω μέρος, μεταφέρω τον κορμό στην πιατέλα και αφαιρώ το αντικολλητικό φύλλο προσεκτικά.
Απλώνω την υπόλοιπη γέμιση κατά μήκος πάνω στο γλυκό και με τη ράχη του κουταλιού δημιουργώ ακανόνιστες κορυφές.
Γαρνίρω πάλι με βύσσινα και τριμμένη σοκολάτα από πάνω και βάζω στο ψυγείο.
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι και τη ρίχνω στο blender που έχω προσαρμόσει πάνω στην κουζινομηχανή (με δυνατότητα τοποθέτησης +25 εξαρτημάτων).
Προσθέτω σε κομμάτια την κουβερτούρα και τα χτυπάω μαζί να δημιουργηθεί η γκανάζ. Με ένα κουτάλι την ρίχνω ραντιστά πάνω στον κορμό δημιουργώντας γραμμές.
Τοποθετώ το γλυκό πίσω στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 4-5 ώρες πριν το κόψω σε κομμάτια και το σερβίρω.