Go Back
+ servings

Κορμός Black Forest

Γιορτινός σοκολάτενιος αφράτος κορμός black forest που λιώνει στο στόμα και τους εντυπωσιάζει όλους στο τραπέζι!
Η δυσκολία του δεν είναι στο να τον φτιάξεις, σε προκαλώ ακόμα κι αν είναι το πρώτο σου γλυκό, θα σου πετύχει! Φυσικά με πολύτιμο βοηθό την κουζινομηχανή Titanium Chef Baker της KENWOOD που μπορεί να κάνει τα πάντα είναι απλά παιχνιδάκι.
Γλυκόξινα βύσσινα, μπλεγμένα με τυρένια γέμιση και το σοκολατένιο παντεσπάνι εγγυούνται την πανδαισία γεύσεων σε αυτό το γλυκό που σε όλες του τις εκδοχές κερδίζει το κοινό κι όχι τυχαία! Επίσης την απλότητα παρασκευής του, ουσιαστικά με δυο παρασκευές, δεν μπορεί να την φανταστεί όποιος το αντικρίσει μπροστά του, που έχει την εντύπωση ότι πρόκειται για αγοραστό. Κι αυτό γιατί η κουζινομηχανή Titanium Chef Baker της KENWOOD έχει όλα τα εργαλεία για να κάνουν την ζωή σου στην κουζίνα όσο πιο εύκολη γίνεται.
Φτιάξε τον, δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Κορμός Black Forest
 
Κορμός Black Forest
Κορμός Black Forest
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 16 Κομμάτια
Θερμίδες: 263kcal

Συστατικά

Για το παντεσπάνι:

  • 5 ασπράδια αυγών
  • 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 15 γρ κακάο κοσκινισμένο
  • 1 κγ λευκό ξύδι

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ μασκαρπόνε
  • 1 ΚΣ άχνη ζάχαρη
  • 1 κγ ροδόνερο
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
  • 150 γρ βύσσινα κομπόστας στραγγισμένα
  • 3 ΚΣ τριμμένη κουβερτούρα

Για γαρνίρισμα:

  • 50 γρ βύσσινα κομπόστας στραγγισμένα
  • 2 ΚΣ τριμμένη κουβερτούρα
  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Οδηγίες

  • Προσαρμόζω στην κουζινομηχανή Titanium Chef Baker της KENWOOD τον ανοξείδωτο κάδο των 5L και ρίχνω μέσα του τα ασπράδια των αυγών. Τοποθετώ το ανοξείδωτο χτυπητήρι, κλείνω την κεφαλή και χτυπάω σε μέτρια ένταση τα ασπράδια να αφρίσουν.
  • Ρίχνω τη ζάχαρη, μετρώντας την ποσότητα με τη ζυγαριά που είναι ενσωματωμένη στον κάδο, συνεχίζοντας την ανάδευση.
  • Προσθέτω τη βανίλια, το λευκό ξύδι, το κακάο και ανακατεύω μέχρι το μείγμα γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Σταματάω, ανοίγω την ελαφριά κεφαλή Light Lift που κάνει ευκολότερη τη χρήση και απλώνω τη μαρέγκα στο ταψί 30x22 εκ που έχω καλύψει με αντικολλητικό φύλλο χαρτιού.
  • Με μια σπάτουλα ισιώνω την επιφάνεια της, προσπαθώντας να έχει παντού ομοιόμορφο πάχος και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 160°C για 30 λεπτά. Δεν ανοίγω την πόρτα του φούρνου αλλά αφήνω για άλλα 10 λεπτά τη μαρέγκα μέσα, στη συνέχεια ανοίγω την πόρτα στη μέση και αφήνω εκεί για άλλα 15 λεπτά.
  • Τη βγάζω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει πάνω στο ταψί σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Για τη γέμιση, προσαρμόζω στην κουζινομηχανή KENWOOD τον δεύτερο ανοξείδωτο κάδο των 3,5L (ο οποίος αποθηκεύεται μέσα στον πρώτο) και τον αναδευτήρα Κ. Ρίχνω το μασκαρπόνε, με την άχνη ζάχαρη, το ροδόνερο και τα χτυπάω να μαλακώσει το τυρί.
  • Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω την ανάδευση μέχρι να σφίξει σε σαντιγί. Το ισχυρό ψηφιακό μοτέρ των 1200W της κουζινομηχανής KENWOOD με 10 ταχύτητες μου επιτρέπει να δημιουργήσω γρήγορα την ιδανική σαντιγί.
  • Αναποδογυρίζω τη μαρέγκα από το ταψί πάνω σε καθαρό αντικολλητικό φύλλο χαρτιού και ξεκολλάω το παλιό (με το οποίο ψήθηκε) από πάνω της.
  • Απλώνω τα 2/3 της γέμισης στη μαρέγκα αφήνοντας 2 εκ περιμετρικά περιθώριο.
  • Ρίχνω διάσπαρτα τα στραγγισμένα βύσσινα και πασπαλίζω με την τριμμένη κουβερτούρα.
  • Με τη βοήθεια αντικολλητικού φύλλου την τυλίγω σε ρολό από την μεγαλύτερη πλευρά.
  • Σταθεροποιώ με την ένωση προς το κάτω μέρος, μεταφέρω τον κορμό στην πιατέλα και αφαιρώ το αντικολλητικό φύλλο προσεκτικά.
  • Απλώνω την υπόλοιπη γέμιση κατά μήκος πάνω στο γλυκό και με τη ράχη του κουταλιού δημιουργώ ακανόνιστες κορυφές.
  • Γαρνίρω πάλι με βύσσινα και τριμμένη σοκολάτα από πάνω και βάζω στο ψυγείο.
  • Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι και τη ρίχνω στο blender που έχω προσαρμόσει πάνω στην κουζινομηχανή (με δυνατότητα τοποθέτησης +25 εξαρτημάτων).
  • Προσθέτω σε κομμάτια την κουβερτούρα και τα χτυπάω μαζί να δημιουργηθεί η γκανάζ. Με ένα κουτάλι την ρίχνω ραντιστά πάνω στον κορμό δημιουργώντας γραμμές.
  • Τοποθετώ το γλυκό πίσω στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 4-5 ώρες πριν το κόψω σε κομμάτια και το σερβίρω.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με την  KENWOOD GREECE

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 263kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 3g | Fat: 16g | Saturated Fat: 10g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 49mg | Sodium: 32mg | Potassium: 110mg | Fiber: 1g | Sugar: 25g | Vitamin A: 558IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 37mg | Iron: 1mg