Χτυπάω το ελαιόλαδο και προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη και τα αρωματικά, 1 ΚΣ ανθόνερο ALONA , το κονιάκ μέσα στο οποίο διαλύω πρώτα τη μαγειρική σόδα.
Ρίχνω σε 2-3 δόσεις τα αμύγδαλα ενσωματώνοντας τα στο μείγμα.
Τέλος ενώνω το αλεύρι με το αλάτι και τα βάζω σταδιακά στο μείγμα (βάζοντας τον γάντζο στο μίξερ ή με μια μαρίζ στο χέρι).
Ανοίγω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με λαδόκολλα από πάνω σε πάχος ½ εκ και με ένα κουπ πατ κόβω σε αστεράκια.
Τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί αφήνοντας απόσταση το ένα από το άλλο.
Συνεχίζω όμοια και με τα υπόλοιπα μέχρι να γεμίσει το ταψί φροντίζοντας να αφήσω μεταξύ τους απόσταση γιατί θα φουσκώσουν.
Τα ψήνω στους 180°C, στις αντιστάσεις για 15 λεπτά.
Όταν τους βγάλω από το φούρνο τους αφήνω να κρυώσουν τελείως πάνω στο ταψί (γιατί είναι εύθραυστοι και θα θρυμματιστούν).
Για τους λευκούς κουραμπιέδες, ψεκάζω πάνω στο ταψί με το ανθόνερο ALONA, που διαθέτει ψεκαστικό σύστημα, και έναν-έναν τον βάζω πάνω στην άχνη ζάχαρη που έχω κοσκινίσει σε ένα μπολ. Αφού καλυφτεί η βάση του, τον παίρνω με το χέρι και τον κοσκινίζω με άχνη φροντίζοντας να καλυφθούν και τα πλαϊνά του.
Για τους σοκολατένιους κουραμπιέδες, λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα, προσθέτω το ελαιόλαδο και το ανθόνερο ALONA ανακατεύοντας τα καλά.
Βουτάω έναν-έναν τους κουραμπιέδες στο μείγμα και τους βγάζω προσεκτικά πάνω στη λαδόκολλα. Τους αφήνω να στεγνώσουν τελείως.
Τους μεταφέρω στην πιατέλα ή τους αποθηκεύω σε καλά κλειστό δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκοι, τραγανοί και μυρωδάτοι.