Σε μια κατσαρόλα βάζω τα 180 γρ βουτύρου ΔΩΔΩΝΗ Αγελάδος σε μέτρια-χαμηλή ένταση να λιώσει.
Προετοιμάζω μια φόρμα 24 εκ με λαδόκολλα στη βάση της και με το πινέλο αλείφω τα τοιχώματα της με το λιωμένο βούτυρο.
Τα πασπαλίζω από πάνω με κακάο και πετάω την περίσσεια. Για ασφάλεια μπορώ να τυλίξω τη βάση της φόρμας με αλουμινόχαρτο.
Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, μεταφέρω το λιωμένο βούτυρο σε μπολ και προσθέτω την άχνη, το κακάο και ανακατεύω.
Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά ενσωματώνοντας τα στο μείγμα και αρωματίζω με τη βανίλια.
Προσθέτω το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά.
Μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω την επιφάνεια του και συνεχίζω με την επικάλυψη.
Στην ίδια κατσαρόλα με προηγουμένως, βάζω τα 90 γρ βουτύρου ΔΩΔΩΝΗ Αγελάδος μαζί με τα 90 γρ. άχνης ζάχαρης, το σιρόπι, το αλεύρι και το γάλα, σε χαμηλή ένταση και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 1 λεπτό.
Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, ενσωματώνω σε αυτή τα χοντροκομμένα φουντούκια και ρίχνω το μείγμα στη φόρμα πάνω από τη βάση φροντίζοντας να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, κι όπως είναι ακόμα ζεστή με ένα μαχαίρι αποκολλώ τα τοιχώματα, αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά, πριν αφαιρέσω τη φόρμα και μεταφέρω την πίτα στην πιατέλα.