Κόβω τις πιπεριές σε λωρίδες και αυτές στη μέση και τις βάζω στον πολυκόφτη.
Προσθέτω το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και τα αλέθω καλά.
Τα μεταφέρω σε ένα μπολ, ρίχνω μαζί το γιαούρτι, το άνηθο, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Τα ανακατεύω όλα μαζί με ένα κουτάλι.
Απλώνω την ποσότητα που θέλω σε ένα επίπεδο πιάτο δημιουργώντας με τη ράχη του κουταλιού κύματα, ραντίζω με έξτρα ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άνηθο.
Το συνοδεύω με ψημένες αραβικές πίτες ή φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.