Go Back
+ servings

Πένες με γαρίδες και κρέμα τυρί

Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια καλή ιδέα όταν θέλουμε κάτι γρήγορο και χορταστικό.
Σήμερα λοιπόν, φτιάχνουμε απίστευτες πένες με γαρίδες και μια σαγηνευτική σάλτσα με κρέμα τυρί, ένα ζουμερό πιάτο, γεμάτο γεύση αλλά και ελαφρύ. Όλο αυτό δεν θα σου πάρει πάνω από μισή ώρα και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!
Σίγουρα θα το κρατήσεις και βάλε στο νου σου πόσες παραλλαγές μπορείς να κάνεις… αν θέλεις πχ. να χρησιμοποιήσεις μπουκίτσες κοτόπουλου αντί για γαρίδες, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα σοτάρεις το κρέας.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Πένες με γαρίδες και κρέμα τυρί
Πένες με γαρίδες και κρέμα τυρί
Εκτύπωση Συνταγής
4.20 from 15 votes
Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος30 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 4 Μερίδες
Θερμίδες: 879kcal

Συστατικά

  • 450 γρ πένες ολικής άλεσης ή ριγκατόνι
  • 300 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 2 ΚΣ λευκό κρασί ή ούζο
  • 40 γρ βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κγ ρίγανη
  • ½ κγ θυμάρι
  • ¼ κγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κγ πελτέ ντομάτας
  • 120 ml γάλα
  • 250 γρ κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ λεμονιού το χυμό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 40 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο + έξτρα για γαρνίρισμα
  • Ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Γεμίζω μια κατσαρόλα με νερό στα 2/3, βάζω σε δυνατή ένταση και αφού βράσει ρίχνω ½ κγ αλάτι.
  • Προσθέτω τα ζυμαρικά, ανακατεύω και μειώνω την ένταση σε μέτρια αφήνοντάς τα όσο χρόνο λένε οι οδηγίες της συσκευασίας (θέλουμε να γίνουν al dente).
  • Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 120 ml από το ζωμό (1/2 κούπα).
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή ένταση ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο, ρίχνω τις γαρίδες και τις αφήνω για 3 λεπτά, σβήνω με το κρασί και το αφήνω να εξατμιστεί για 4-5 λεπτά. Βγάζω τις γαρίδες σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή ένταση βάζω 40 γρ βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνω το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας και τα καβουρδίζω αναδεύοντας για 1 λεπτό.
  • Μειώνω την ένταση σε μέτρια, προσθέτω το ζωμό, το γάλα, την κρέμα τυρί, το χυμό λεμονιού, ½ κγ αλάτι και 1/8 κγ πιπέρι και ανακατεύω.
  • Συνεχίζω με την παρμεζάνα ενσωματώνοντας τη στη σάλτσα, το μαϊντανό, τις γαρίδες και τα ζυμαρικά, ανακατεύω για 2 λεπτά να δέσουν και βγάζω από την εστία.
  • Σερβίρω αμέσως, γαρνίροντας με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.

ΤΙΠ:

  • Η κρέμα τυρί πρέπει να μην είναι κρύα από το ψυγείο γιατί βάζοντάς την στο ζεστό μείγμα θα κόψει.
  • Αντί για γαρίδες με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στήθος κοτόπουλου ή ψαρονέφρι σε κομματάκια.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 879kcal | Carbohydrates: 90g | Protein: 39g | Fat: 39g | Saturated Fat: 20g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 289mg | Sodium: 1049mg | Potassium: 503mg | Fiber: 4g | Sugar: 7g | Vitamin A: 1558IU | Vitamin C: 11mg | Calcium: 361mg | Iron: 4mg