Πως να φτιάξεις γρανίτες με χυμό με φρούτα με κακάο
ΓΡΑΝΙΤΕΣ πολλές, Λεμόνι – Πορτοκάλι– Βερίκοκο – Σοκολάτα, διάλεξε και φτιάξε! Γρανίτες από χυμό, από φρούτα από κακάο σοκολατένιες, ότι επιθυμεί κάθε ένας.! Η δροσερή λύση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, τα παιδιά τις λατρεύουν και οι μεγάλοι επίσης!Νηστίσιμες οι περισσότερες (με τα φρούτα) για το καλοκαίρι μας γλυκαίνουν, μας ρίχνουν τη θερμοκρασία, απολαμβάνοντας τη φρουτένια ή σοκολατένια γεύση τους. Μπορείς να δεις και άλλες γρανίτες και παγωτά χωρίς ζάχαρη: Εύκολα παγωτά για να δροσιστούμεΓρανίτα πεπόνιΠρωινό σε ξυλάκιΠαγωτό αμύγδαλο για όλες τις ώρες
Βγάζω από τη φωτιά, ρίχνω μέσα τις φλούδες του λεμονιού και το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφαιρώ τις φλούδες και είναι έτοιμο το σιρόπι.
Για τη γρανίτα λεμόνι
Σε ένα μπολ βάζω το σιρόπι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύω.
Με τη βοήθεια της κουτάλας που σερβίρω τη σούπα γεμίζω τις θήκες σιλικόνης ή πλαστικά ποτηράκια με το μείγμα.
Τις θήκες σιλικόνης, της σταθεροποιώ βάζοντας τις σε ψηλό στενό δοχείο που έχει λίγη ζάχαρη ή αλάτι για να της κρατάει σε όρθια θέση. Στα ποτηράκια μετά από 1 – 1,5 ώρα βάζω ξυλάκια για να μπορώ να τα σερβίρω.
Τα βάζω στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα να παγώσουν.
Για τη γρανίτα πορτοκάλι
Σε ένα μπολ βάζω το σιρόπι, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και ανακατεύω.
Με τη βοήθεια της κουτάλας που σερβίρω τη σούπα γεμίζω τις θήκες σιλικόνης ή πλαστικά ποτηράκια με το μείγμα.
Τις θήκες σιλικόνης, της σταθεροποιώ βάζοντας τις σε ψηλό στενό δοχείο που έχει λίγη ζάχαρη ή αλάτι για να της κρατάει σε όρθια θέση. Στα ποτηράκια μετά από 1 – 1,5 ώρα βάζω ξυλάκια για να μπορώ να τα σερβίρω.
Τα βάζω στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα να παγώσουν.
Για τη γρανίτα βερίκοκο
Καθαρίζω τα βερίκοκα, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια.
Τα αλέθω στο μούλτι ή στο μπλέντερ (αν χρησιμοποιήσω φρούτα με σποράκια μετά πρέπει να στραγγίσω το χυμό).
Σε ένα μπολ βάζω το σιρόπι, τα πολτοποιημένα βερίκοκα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύω.
Με τη βοήθεια της κουτάλας που σερβίρω τη σούπα γεμίζω τις θήκες σιλικόνης ή πλαστικά ποτηράκια με το μείγμα.
Τις θήκες σιλικόνης, της σταθεροποιώ βάζοντας τις σε ψηλό στενό δοχείο που έχει λίγη ζάχαρη ή αλάτι για να της κρατάει σε όρθια θέση. Στα ποτηράκια μετά από 1 – 1,5 ώρα βάζω ξυλάκια για να μπορώ να τα σερβίρω.
Τα βάζω στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα να παγώσουν.
Για τη γρανίτα σοκολάτα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κακάο, να ζεσταθούν, να λιώσει το κακάο και να ενωθούν.
Τα βγάζω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτω το σιρόπι και το αλάτι, ανακατεύω να ενωθούν.
Με τη βοήθεια της κουτάλας που σερβίρω τη σούπα γεμίζω τις θήκες σιλικόνης ή πλαστικά ποτηράκια με το μείγμα.
Τις θήκες σιλικόνης, της σταθεροποιώ βάζοντας τις σε ψηλό στενό δοχείο που έχει λίγη ζάχαρη ή αλάτι για να της κρατάει σε όρθια θέση. Στα ποτηράκια μετά από 1 – 1,5 ώρα βάζω ξυλάκια για να μπορώ να τα σερβίρω.
Τα βάζω στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα να παγώσουν.
Για να βγουν από τις φόρμες, τις βρέχω εξωτερικά με λίγο νερό ή τις ζεσταίνω λίγο στις παλάμες.