Δροσερό, ελαφρύ ζελέ σοκολάτας ιδανικό για κάθε στιγμή! Για επιδόρπιο μετά το γεύμα ή όποια στιγμή θέλουμε κάτι κρύο αλλά και γλυκό να απολαύσουμε. Με λίγες θερμίδες, εύκολο που μπορεί να αντικαταστήσει το παγωτό, με μειωμένη ζάχαρη χάρη στο μοναδικό σοκολατούχο ρόφημα κακάο Nesquik 30% λιγότερη ζάχαρη. Η ζάχαρη που του έχει αφαιρεθεί, έχει αντικατασταθεί από φυτικές ίνες κάνοντας το ακόμα πιο θρεπτικό. Με νούμερο #1 συστατικό του το κακάο, σε σχέση με τα υπόλοιπα ροφήματα κακάο όπου κύριο συστατικό είναι η ζάχαρη.
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζω τις ζελατίνες για 10 λεπτά να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα και μέσα του διαλύω το σοκολατούχο ρόφημα κακάο Nesquik 30% λιγότερη ζάχαρη και το βάζω σε μέτρια ένταση στην εστία.
Όταν ζεσταθεί, πριν βράσει το γάλα, το βγάζω από την εστία και ρίχνω το μέλι και τις ζελατίνες αφού πρώτα τις στραγγίσω καλά.
Ανακατεύω να διαλυθούν τελείως και αφού βρέξω τα ποτήρια/ μπολ με νερό με την κουτάλα της σούπας τα γεμίζω με το μείγμα.
Τα βάζω στο ψυγείο για 4-5 ώρες να κρυώσει καλά.
Πριν τα σερβίρω γαρνίρω με φρέσκα φρούτα και τριμμένη κουβερτούρα.
ΤΙΠ:
Μπορώ να γεμίζω και μεταλλικά ή πλαστικά καλούπια με το ζελέ και όταν κρυώσει καλά, τα βουτάω πρώτα για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζω στο πιάτο αφαιρώντας το καλούπι.