Στο μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
Προσθέτω το γάλα, 1 ΚΣ βούτυρο λιωμένο και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ενώνω το αλεύρι με το αλάτι και τα ρίχνω στο μείγμα και ανακατεύω μέχρι να γίνει λεία η υφή του.
Στο ταψί με τις θήκες των cupcakes βάζω από ένα μικρό κυβάκι βούτυρο σε κάθε μια και το βάζω στο φούρνο στους 230°C, στις αντιστάσεις, για 2 λεπτά να λιώσει.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο και με ένα πινέλο αλείφω το βούτυρο σε κάθε θήκη (όσο περισσεύει το αφήνω).
Γεμίζω τις θήκες κατά τα 2/3 τους με το μείγμα και τα ψήνω στην ίδια θερμοκρασία για 18-20 λεπτά.
Όσο ψήνονται βάζω σε ένα κατσαρολάκι 50 γρ βούτυρο, το αφήνω να λιώσει και να πάρει καφέ καστανό χρώμα. Το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μπολάκι βάζω την ζάχαρη με το ξύσμα του λεμονιού και τα ανακατεύω.
Σε άλλο μπολάκι ενώνω τη μαρμελάδα με το λικέρ.
Όταν ψηθούν τα pop overs τα βγάζω από το φούρνο (θα ξεφουσκώσουν), τα αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βγάζω από το ταψί.
Ένα- ένα τα βουτάω πρώτα από το καστανό βούτυρο και έπειτα από την αρωματισμένη ζάχαρη (να κολλήσει) και τα βάζω στην πιατέλα. Απλώνω πάνω τους από 1-2 κγ μαρμελάδα με λίγες κομμένες φράουλες, πασπαλίζω με λίγη έξτρα ζάχαρη και σερβίρω.