Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω τη μαρμελάδα φράουλα με το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ, σε χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας τα να λιώσουν και να ενωθούν.
Σε ένα μπολ ρίχνω τους 3 κρόκους με τα 70 γρ άχνης ζάχαρης και με ένα σύρμα να ενώνω να γίνουν ένα μείγμα.
Ενσωματώνω το μασκαρπόνε, το εκχύλισμα βανίλιας και τα βάζω σε μπεν-μαρί (πάνω από μια κατσαρόλα με 1 εκ νερό που σιγοβράζει) αναδεύοντας διαρκώς για 3 λεπτά περίπου (μέχρι το μείγμα να φτάσει 63°C).
Βγάζω το μπολ από το μπεν-μαρί συνεχίζοντας να το ανακατεύω μέχρι να κρυώσει.
Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με 1 ΚΣ άχνη και το λικέρ πρώτα σε χαμηλή ένταση και έπειτα σε δυνατή μέχρι να σφίξει σε σαντιγί.
Προσθέτω τη σαντιγί στην κρέμα μασκαρπόνε σε 3 δόσεις ανακατεύοντας απαλά.
Καλύπτω τη φόρμα με λαδόκολλα και αφού βουτήξω τα σαβαγιάρ στη μαρμελάδα και από τις δύο πλευρές τα τοποθετώ στη σειρά καλύπτοντας όλο τον πάτο της φόρμας.
Ρίχνω το 1/3 της κρέμας καλύπτοντας τα σαβαγιάρ και ισιώνω την επιφάνεια της.
Κοσκινίζω τις αποξηραμένες φράουλες πάνω της ή τρίβω λευκή σοκολάτα και πάνω τους απλώνω τις φράουλες που είναι κομμένες σε λεπτές φέτες.
Επαναλαμβάνω άλλη μια φορά τις στρώσεις σαβαγιάρ με μαρμελάδα, κρέμα μασκαρπόνε, αποξηραμένες φράουλες, φρέσκες φράουλες και τελειώνω με μια τελευταία στρώση σαβαγιάρ με μαρμελάδα.
Την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε τη βάζω σε κορνέ στο ψυγείο.
(Αν φτιάξω γλυκό ψυγείου σε ταψί συνεχίζω καλύπτοντας τα σαβαγιάρ με την 3η δόση της κρέμας μασκαρπόνε).
Καλύπτω τη φόρμα με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 5 ώρες.
Τη βγάζω, αφαιρώ τη μεμβράνη, αναποδογυρίζω το γλυκό στο ταψί και αφαιρώ τη λαδόκολλα.
Σκεπάζω τα σαβαγιάρ με την κρέμα δημιουργώντας με το κορνέ κορυφές.
Κοσκινίζω με τις αποξηραμένες φράουλες (ή λευκή σοκολάτα) και γαρνίρω με λίγες φέτες φρέσκες φράουλες.
Βάζω το γλυκό πίσω στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.
Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.