Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή ένταση και σοτάρω τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας τα να πάρουν διάφανο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτω τα μανιτάρια (αν είναι μικρά τα βάζω ολόκληρα διαφορετικά τα κόβω στη μέση) και τα αφήνω να βγάλουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνω τα καρότα και σβήνω με το κρασί περιμένοντας για 7 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
Διαλύω στα υγρά της κατσαρόλας τον πελτέ και συνεχίζω με τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο και ένα πουγκί από γάζα στο οποίο βάζω τα γαρύφαλλα και το μπαχάρι.
Προσθέτω το κύμινο, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τις πατάτες ανακατεύοντας απαλά όλα τα υλικά.
Ρίχνω το ζωμό τόσο που να σκεπάζω σχεδόν όλα τα υλικά, μειώνω την ένταση σε μέτρια-χαμηλή, ώστε να σιγοβράζουν και μισοσκεπάζω την κατσαρόλα.
Ανά διαστήματα ανακατεύω απαλά από κάτω προς τα πάνω για να μην κολλήσει το φαγητό και αφήνω περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα.
Σερβίρω αμέσως μαζί με φρέσκο ψωμί.