Go Back
+ servings

Ρεβίθια με καλαμαράκια και σπανάκι

Όσπρια με θαλασσινά στην κατσαρόλα, χορταστικά και νηστίσιμα.
Ρεβίθια κατσαρόλας με καλαμαράκια και σπανάκι, κοκκινιστά πολύ χορταστικά για όλη την οικογένεια. Μια διαφορετική εκδοχή των ρεβιθιών από την κλασική σούπα, με άρωμα θάλασσας για να εμπλουτίζεις με θρεπτικά στοιχεία τη διατροφή σου ακόμα και τη λιτή περίοδο της νηστείας.
Τα καλαμάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες εξοπλίζοντας τον οργανισμό σου. Τα καλαμάρια που χρησιμοποιούμε είναι κομμένα και καθαρισμένα από τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ, βαθείας κατάψυξης για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση, να τα έχουμε έτοιμα όταν τα χρειαστούμε.
Ρεβίθια με καλαμαράκια και σπανάκι υλικό
Ρεβίθια με καλαμαράκια και σπανάκι
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 2 votes
Χρόνος Προετοιμασίας35 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 25 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 8 Μερίδες
Θερμίδες: 277kcal

Εξοπλισμός

  • χύτρα, κατσαρόλα

Συστατικά

  • 600 γρ καλαμάρι 7 Θάλασσες κομμένο και καθαρισμένο
  • 300 γρ ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 στικς σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 7 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 30 ml ούζο ή λευκό κρασί
  • 2 ΚΣ πελτέ ντομάτας
  • 600 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κγ πάπρικα καπνιστή
  • 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ σπανάκι baby
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες

  • Βάζω τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό που τα σκεπάζει στο διπλάσιο με 1 κγ αλάτι από το προηγούμενο βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα τα ξεπλένω, τα στραγγίζω και τα βάζω σε μια χύτρα με νερό να τα σκεπάζει 2-3 εκ, σε δυνατή ένταση να βράσουν.
  • Τα αφήνω 5 λεπτά και με ένα κουτάλι απομακρύνω τον αφρό που δημιουργούν στην επιφάνεια.
  • Ρίχνω τα φύλλα δάφνης, 1ΚΣ ελαιόλαδο, 2 κγ αλάτι και ½ κγ πιπέρι, σκεπάζω τη χύτρα με το καπάκι και από τη στιγμή που σφυρίξει, βάζω τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνω 20 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με 2 ΚΣ ελαιόλαδο σε δυνατή ένταση, σοτάρω το κρεμμύδι, το σέλερι, τα καρότα για 5 λεπτά και τα σκόρδα για άλλο 1 λεπτό.
  • Στραγγίζω τα ρεβίθια, τα προσθέτω στο σκεύος και σβήνω με το ούζο αφήνοντάς το να εξατμιστεί για 2 λεπτά.
  • Βάζω τον πελτέ ντομάτας και την πάπρικα τα καβουρδίζω για 2 λεπτά, συνεχίζω με το μαϊντανό, το ζωμό λαχανικών, 4 ΚΣ ελαιόλαδο, ½ κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι και μόλις αρχίσουν να βράζουν μειώνω την ένταση σε μέτρια και τα αφήνω να σιγοβράζουν με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για 20 - 25 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά).
  • Έχω αποψύξει τα καλαμάρια 7 Θάλασσες κομμένα και καθαρισμένα, τα πλένω και τα στραγγίζω καλά.
  • Ανοίγω το καπάκι της κατσαρόλας, ρίχνω τα καλαμάρια 7 Θάλασσες και το σπανάκι και συνεχίζω το βράσιμο για 15 λεπτά.
  • Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω για 10 λεπτά.
  • Σερβίρω στα πιάτα ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με την ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΝΚΟ AEBE

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 277kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 18g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 204mg | Sodium: 366mg | Potassium: 481mg | Fiber: 4g | Sugar: 4g | Vitamin A: 3558IU | Vitamin C: 11mg | Calcium: 68mg | Iron: 2mg